Denna sida
uppdaterad:
2000-11-05


REGALWEB

Hitta rätt på
RegalWEB

Beställ Nu!
SportFiske
Katalogen

CopyRight


RESURSER

VÄDER -
Prognoser

Länk-Tips

Hitta rätt
I-NET!

VERKTYG

Regal som
Startsida

Nyhet Butik Rapport Tips Tavling e-post

REGALWEB, Soktips...

För att få ut mesta möjliga av Internet måste du lära dig hur man använder söktjänsterna. Först och främst måste man förstå skillnaden mellan de två vanligast förekommande sökverktygen; KATALOGER och SÖKMOTORER.

KATALOGER som t.ex. Yahoo är kataloger, sammanställda och underhållna av redaktörer. Katalogerna innehåller ett relativt litet antal sidor i sina databaser - i Yahoo's fall drygt 500.000. (Det totala antalet websidor har troligen överstigit 150 miljoner...)
SÖKMOTORER som t.ex. Alta Vista sammanställer sina listor automatiskt med program kallade "agenter" som "trålar" webben och registrerar text och ämnen. Sökmotorerna har ett betydligt större antal sidor i sina databaser än katalogerna.

Tanken är att Du skall använda båda verktygen
Om Du söker ett brett ämne låt säga, sidor om Sverige, eller historien om 30 åriga kriget - använd Yahoo. Redaktörer har brytt sig om att leta upp nyckelsidor för dessa breda ämnen och kan troligen hänvisa Dig till användbara sidor.
Om Du däremot vill ha information om mer specifika ämnen, låt säga, sjöar i stockholm eller slaget vid Lutzen i 30 åriga kriget - då ska Du använda sökmotorer som letar upp matchande sidor som finns utspridda över hela Internet.

Några av de största och populäraste söktjänsterna på internet...
Utvecklingen på internet går så ruskigt fort, allting ändras och uppdateras med blixtens hastighet, men nedan listar vi några av de största och populäraste söktjänsterna på internet. Hjälp oss gärna med med att hålla listan så aktuell som möjligt.
Du kanske har en egen "favorit-tjänst" som vi har missat, sänd oss ett e-meddelande så vidarebefodrar vi dina favoriter till så många som möjligt...

www.altavista.com ALTA VISTA.COM
Originalet bland sökmotorer kan man väl nästan kalla Alta Vista. Har bytt ägare ett flertal gånger genom åren men sök-motorn i sig (utvecklad av Digital) håller fortfarande stilen...
www.yahoo.se YAHOO. SE
Det mest kända varumärket på Internet, och ett av de ledande Internet-mediaföretagen, Yahoo!, satsar nu med full kraft på att erövra den svenska marknaden.
www.evreka.com ALTA VISTA, byter namn till EVREKA!
Evreka ersätter svenska AltaVista (av många ansedd som den absolut bästa sökmotorn). Du får tillgång till: AltaVistas globala index som tidigare. Nytt djupt svenskt index. Ny kategorisökning. Gula-, Rosa-, Blå- och GrönaSidorna.
www.spray.se SPRAY-START.SE (tidigare PUNKT.SE)
Web-byrån Spray satsar stort, numer är man inte bara innehålls leverantör utan även Internet-Operatör. Således erbjuder man gratis internet-abonemang, e-postadress osv... förutom informations- nyhets- & sök- tjänster. Flera kringtjänster. Allt utan kostnad!
www.sunet.se SUNET
SUNETs WWW-katalog. SUNET (Svenska Universitetet datanät) var först med katalogisera den svenska delen av InterNet och de gör fortfarande ett bra jobb
www.polarsearch.com POLARSEARCH
PolarSearch är en sökmotor för internet, som har till syfte att vara den effektivaste sökmotorn vid sökningar efter web-sidor i Skandinavien. PolarSearch är den sökmotor som söker av flest sidor i Skandinavien.
www.lycos.se LYCOS
Nu kan du söka i svenska Lycos katalog. Där har du möjlighet att antingen söka bland svenska länkar (över 1 milj) eller bland länkar från hela världen (drygt 68 miljoner). Bäst på att hitta bilder och ljud relaterade till ett sökbegrepp.
www.hotbot.com HOTBOT
HotWired och Inktomi står bakom HotBot, en sökmotor som indexerar hela World Wide Web varje vecka. Möjlighet att söka Java-, VRML- och Netscape-plug-ins och att begränsa sökningar efter datum, domän eller kontinent.
www.excite.com EXCITE
Bäst för sökningar där Du vet att Du blir övesvämmad av träffar. Excite's "sortera per sida"-funktion låter Dig snabbt skumma igenom de hundratals resultat du troligen får av en bred sökning.
www.stpt.com STARTING POINT
Använd Starting Point för att söka igenom weben inom sådana kategorie som nyheter, affärer, sport och nöjen. Kolla in Starting Points "dagens hetaste site".
www.webcrawler.com WEBCRAWLER
Snabb websökmotor och en slump-länkfunktion för att hitta nya och ovanliga siter. Dessutom visas en lista med de 25 mest besökta siterna på weben.
euroseek.net/index?ifl=se EUROSEEK
Freeside har utvecklat den FÖRSTA europeiska sökmotorn, EuroSeek/FreeSeek för Internet och Intranet.
www.webdirectory.com ENVIRONMENT WEBDIRECTORY
Kategorierna i denna webkatalog omfattar sådan ämnen som djurens rättigheter, vattenresurser, solenergi och uthållig utveckling.
uide.infoseek.com INFOSEEK GUIDE
Infoseek Guide har rankats som den allra bästa söktjänsten av PC Computing. Infoseek Guide gör det dessutom enkelt att hitta e-postadresser, företagsprofiler, aktiekurser och annat.
www.liszt.com LISZT
Är mest kända för sin katalog över befintliga e-post-listor, över 90.000 diskussionsgrupper är indexerade.
www.whowhere.com WHOWHERE?
En omfattande katalogtjänst som hjälper dig att hitta människor och organisationer på nätet. Klarar felstavade och ofullständiga namn intuitivt, och låter dig söka på initialer.

NYHETER | FISKE-BUTIKEN | RAPPORT STHLM | FISKE-TIPS | FISKE-TÄVLINGAR | E-POST |
 
COPYRIGHT: Regal Sportfiske. All form av kopiering förbjuden, alla rättigheter förbehållna...
 

To top of pageRegal Sportfiske. Box 27 143 01 Vårby. Besök oss: Hamnvägen 3.
Ring oss på telefon: 08-710 80 00 eller sänd telefax på: 08-710 68 68.
Sänd gärna e-post till Regal Sportfiske: sportfiske@regalmarin.se