Nyheter Web-Shop Rapport-STHLM    


Uppdaterad:
2007-02-08


Resor:

Ascension

Tanzania

Kenya

Kapstaden

Namibia

Mexico

Mauritius

Kap Verde

Kroatien 

 

 

 

Zanzibars enda Big Game-båt.

    AKTUELLA RAPPORTER [ 2003-11-22]

Tanzania Del.2

3 timmar tog de 8 milen över ön. Och då skall ni vet att 80 % var bra väg. Den sista biten kunde man bara köra i 10 km/tim och helst bredvid den "riktiga" vägen.
Att bilen höll ihop är en gåta. Man såg också att det tidigare varit politiskt oroligt på ön. Polisspärrar ungefär varannan mil med kontroll av alla fordon.

Nåväl. Fram kom vi till något av det flottaste hotell man sett, åtminstone i den här delen av världen. Vilka kontraster. Man blev faktiskt lite illa berörd.

Vi blev mycket väl omhändertagna och nedskjutsade till hamnen genom en liten by som närmast påminde om ett servicecenter för övervintrade hippies och udda backpackers. En och annan drogad lokal stjärna skymtade också förbi.

Nere vid beachen låg en liten båt och väntade som tog oss ut till "Countdown", som vår charterbåt hette. Båten var c:a 35´ lång med flybridge och utrustad med dubbla dieslar. Maxfart c:a 15 knop. Den var ganska sliten och sparsamt utrustad. En enkel GPS men ett riktigt ekolod gav oss i alla fall känslan av att de visste vad de gjorde ombord.


"Abby" (trodde jag var ett flicknamn) hette kaptenen. En liten senig inföding som talade hyfsad engelska. 2 besättningsmän hade han som hjälp. Fiskeutrustningen var Pennrullar och spön modell äldre men dimensionerade för mycket stor fisk. Betena man hade var conaheads och Rapala Magnum-wobblers, mycket slitna och ett alldeles för litet urval, tyckte åtminstone jag. En djuprigg modell mindre med nylonlina som wire, satt monterad där bak. På ena sidan båten hängde en huggkrok med ett långt handtag och en alldeles för liten krok påmonterad. På andra sidan hängde en huggkrok utan krok!

Sol, 30 grader varmt redan kl 7 på morgonen och en vindhastighet på 1-2 m/s. Oj, oj,oj. Vi lade ut betena direkt när vi kommit bort från ankringsplatsen. 6 spön. 2 på utriggarna och 4 rakt bak. Hastighet 7-8 knop.....

 

till Tanzania del 3

 


 
COPYRIGHT: Regal Sportfiske. All form av kopiering förbjuden, alla rättigheter förbehållna...
NYHETER  |  WEB-SHOP  |  RAPPORT-STHLM  |  FISKE-TIPS  |  TÄVLING  |
Regal Sportfiske  -  Hamnvägen 3  -  143 30 Vårby (Stockholm) Öppet: vardag 09.30-18.00, Lördag 10.00-15.00
Telefon: 08 - 710 80 00  -  Telefax: 08 - 710 68 68  -  E-post: sportfiske@regalmarin.se