Nyheter Web-Shop Rapport-STHLM Fiske-Tips  


Uppdaterad:
2007-02-08


Resor:

Ascension

Tanzania

Kenya

Kapstaden

Namibia

Mexico

Mauritius

Kap Verde

Kroatien 

 

 

 

Vilande geparder.

    AKTUELLA RAPPORTER [ 2003-11-20]

Tanzania Del.1

Tanzania
är inte känd som någon större sporfiskenation. Man har visserligen Victoriasjön borta i väster tillsammans med Uganda och Kenya. Men något vidare utvecklat sportfiske på Tanzaniasidan finns inte såvitt jag vet, trots tillgång till bl.a. nilabborre av megaformat. På fastlandet i övrigt finns det nästan bara sodasjöar och floder som torkar ut stora delar av året.

Däremot har man Zanzibar. Denna oerhört vackra ö en bit utanför kusten. Det har förekommit en del oroligheter i detta muslimdominerade område, men nu är det lugnt och har så varit i ett par år.

Hustrun ville ha safarisemester denna gång, vilket jag inte alls hade något emot om jag bara fick möjlighet att fiska någon dag i alla fall. Det blev alltså Tanzania och som avslutning skulle vi ha några dagar på Zanzibar.

Efter över en vecka i en Landrover på kostigar i Serengeti, Ngorongoro m.fl. viltreservat var det skönt att få sätta sig i det lilla flygplanet mellan Arusha (nära Kilimanjaro) och Zanzibar. Nu skulle det bli sol, bad och framförallt fiske.

Jag hade letat mig fördärvad på internet efter fiskeföretag med Big Game-båtar på ön. Men jag hade bara hittat ett företag som hade en seriös båt. Och den på låg på nordspetsen (Nguwi). Vi bodde på södra delen av ön (Breezes). Men, tänkte jag. Det spelar inte ingen roll. Ön är inte så stor. Max 7-8 mil att köra. Högst någon timme.

Direkt när vi kom fram ringde jag upp hotellet som ägde båten. Jodå, båten var bokad för vår räkning, men vi borde nog bli hämtade ett par timmar innan avgång. "Vägen var lite dålig på slutet", hälsade man. "Vi kommer och hämtar er kl 04.00 imorgon bitti".

 

till Tanzania del 2

 

 


 
COPYRIGHT: Regal Sportfiske. All form av kopiering förbjuden, alla rättigheter förbehållna...
NYHETER  |  WEB-SHOP  |  RAPPORT-STHLM  |  FISKE-TIPS  |  TÄVLING  |
Regal Sportfiske  -  Hamnvägen 3  -  143 30 Vårby (Stockholm) Öppet: vardag 09.30-18.00, Lördag 10.00-15.00
Telefon: 08 - 710 80 00  -  Telefax: 08 - 710 68 68  -  E-post: sportfiske@regalmarin.se