Nyheter Web-Shop Rapport-STHLM Fiske-Tips  


Uppdaterad:
2007-02-08


Resor:

Ascension

Tanzania

Kenya

Kapstaden

Namibia

Mexico

Mauritius

Kap VerdeVattenfall i Shimba Hills


05-02-27
| Kenya Del. 3

En dags avbrott i fisket skulle tillbringas i någon av Kenyas berömda viltreservat. Nu fanns det bara ett att välja på som låg inom rimligt avstånd. Shimba Hills som trots sitt namn (Shimba betyder lejon på swahili) inte hyste några lejon trots att det stod så i turistbroschyrerna.

Ali, vår lokala guide på safarin, frågade oss om vi ville göra en liten trekking (gå till fots) till ett vackert vattenfall inne i regnskogen.
"Visst", tyckte vi. Det lät ju lite spännande. Vi stannade bilen uppe på en höjd och Ali sökte på radion efter en beväpnad vakt, som vi var tvungna att ha med som skydd mot vilda djur. Han fick till svar att en vakt just givit sig av ned i dalen. Vi såg några prickar röra sig någon kilometer bort. ”Skynda er i kapp dem, vakten är med dem.”

Vi skyndade oss allt vad vi orkade. Ensamma på trekking i ett viltreservat i Kenya är kanske inte det allra smartaste man gjort i sina dagar. Efter c:a 1 kilometer kom vi ikapp ”prickarna” som vi sett uppifrån höjden. Dessa visade sig vara fyra fransmän om inte kunde ett ord engelska. Någon vakt syntes inte till. Efter mycket dividerande med teckenspråk, lyckades vi få dem förstå att det inte var så lyckat att vara här utan vakt. Två utav dem gick då tillbaka (?) medan de andra följde med oss vidare. Efter ytterligare ett par kilometer kom vi fram till vattenfallet. Där satt vakten och tittade på ett par tjejer som badade.

Väl tillbaka (tillsammans med vakten) fick vi höra av Ali att man nästan dagligen stötte på aggressiva elefanter på den har stigen. Vi hade haft tur. Sedan undrar man stilla hur lång medelivslängd det är på fransmän i Kenya.

Efter safarin hade vi en mellandag på sjön med flera marlinkontakter dock ingen krokad, men i alla fall några fångade småtunor och en barracuda.

När dagen var slut och vi hade förtöjt Kamara II vid bojen utanför campen såg vi en gummibåt med snurra komma emot oss och lägga fast vid vår båt. Ett par civilklädda militärer med konstig huvudform! äntrade ombord utan att fråga först. Jag såg direkt i deras ögon att de inte var vänliga till sinnet. ”Var är fisken?” frågade de Simon bryskt. Bill och Bull lotsade snabbt ned oss i lillbåten och tog oss in till land.

Simon berättade senare att han hade haft mycket besvär med att förklara att vi släppte tillbaka all fisk, och att vi fiskade för nöjes skull. Miltärerna tänkte helt enkelt baslagta dagens fångst för eget bruk. Huruvida Simon ”köpte” sig fri fick vi aldrig veta.

Ett par dagar till skulle vi nu fiska. Chiefen (kocken) sade ”I pray very hard for big marlin”.

Till del 4...Stefan Wegnelius, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | 0708-634381
e-post: stefan@regalmarin.se


 
COPYRIGHT: Regal Sportfiske. All form av kopiering förbjuden, alla rättigheter förbehållna...
NYHETER  |  WEB-SHOP  |  RAPPORT-STHLM  |  FISKE-TIPS  |  TÄVLING  |
Regal Sportfiske  -  Hamnvägen 3  -  143 30 Vårby (Stockholm) Öppet: vardag 09.30-18.00, Lördag 10.00-15.00
Telefon: 08 - 710 80 00  -  Telefax: 08 - 710 68 68  -  E-post: sportfiske@regalmarin.se