Nyheter Web-Shop Rapport-STHLM Fiske-Tips  


Uppdaterad:
2007-02-08


Resor:

Ascension

Tanzania

Kenya

Kapstaden

Namibia

Mexico

Mauritius

Kap Verde

 


 


Betty´s Camp, Shimoni, Kenya.

05-02-13| Kenya Del.1

När vi kommer ut från flygterminalen utanför Mombasa står det en liten
färgad man med en skylt med mitt namn på. Rättstavat dessutom! Imponerande. Vi hade bokat allt via internet: flyg, fiske, boende, transfers mm.

Osäkerhetskänslan infann sig i Nairobi. Hela kroppen var tapetserad med dollarsedlar, eftersom det är kontanter som gäller i Kenya. När då diverse ”bärare” börjar klättra på en mellan utrikes- och inrikeshallen, försöker man bara stirra rakt fram och gå raskt och målinriktat. Största risken, kändes det som, var dock i Mombasa, om ingen chaufför kom och mötte oss. Men som sagt. Det klaffade utmärkt.

Jag hade sett fram emot att åka genom Mombasa och se denna handelsstad (som ligger på en ö) i verkligheten. Blev dock klart besviken. Fattigdom och elände och mestadels gamla ruckel.

Vi stannade till för att köpa en dricka i värmen. ”Skylta för guds skull inte med att du har mycket pengar på dig”, hade man både hört och läst om. Men vad gör jag? När jag skall betala, tar jag av misstag fram en alltför stor sedelbunt, som jag dessutom tappar så att sedlarna sprids ut. Ingen i närheten kunde undgå att se vad som hände. Många långa blickar riktades mot oss när vi rafsade ihop pengarna och snabbt tog oss ut till bilen beredda på vad som helst. Attacken uteblev dock. Alla invånare i Mombasa är tydligen inte potentiella rånare.

Efter ett par timmar på södra kustvägen genom Kenya närmade vi oss vår destination: Shimoni. En liten by nära gränsen mot Tanzania. Och här låg Betty´s Camp där vi skulle tillbringa kommande vecka.

Vi var de enda gästerna på pensionatet och hade därmed egen pool, egen kock
(”The Chief”), egen städerska, egen vakt och egen uppassare. Vi bodde i ett större tält med två riktiga sängar i, och en ”AC”
bestående av en stor fläkt. Faktum är att man sov alldeles förträffligt. Nattemperaturen var lagom 22-23 grader. Det enda störande var ibland tjattrande
apor eller fightandes katter.

Campen låg alldeles nere vid stranden. Någon beach i vanlig bemärkelse var det dock inte. Närmast kustlinjen låg ett mangroveträsk och botten bestod mest av lera och berg. Eftersom det var mycket långgrunt gick det inte heller att fiska från stranden.

På kvällen kom vår charter-båtskapten Simon Hemphill tillsammans med sin far, den numera legendariska Pat Hemphill, över och presenterade sig. Simon hade fiskat här i 25 år medan pappan startade verksamheten i Shimoni 1963! Han hade tidigare haft en jaktcamp i centrala Kenya som såldes av någon anledning.

Simon berättade att man hade haft ett bra fiske under hela januari och man haft kontakt med marlin i princip varje gång man varit ute. Förutsättningarna var goda med lite ökande vind. Nordostan och marlin hör nämligen ihop i detta område. Vi sög åt oss varenda ord som sas och kände oss superladdade inför morgondagens fiske.

The Chief (kocken) lovade att be för oss. ”I pray for big marlins” upprepade han flera gånger.

Till del 2Stefan Wegnelius, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | 0708-634381
e-post: stefan@regalmarin.se


 
COPYRIGHT: Regal Sportfiske. All form av kopiering förbjuden, alla rättigheter förbehållna...
NYHETER  |  WEB-SHOP  |  RAPPORT-STHLM  |  FISKE-TIPS  |  TÄVLING  |
Regal Sportfiske  -  Hamnvägen 3  -  143 30 Vårby (Stockholm) Öppet: vardag 09.30-18.00, Lördag 10.00-15.00
Telefon: 08 - 710 80 00  -  Telefax: 08 - 710 68 68  -  E-post: sportfiske@regalmarin.se