Nyheter Web-Shop Rapport-STHLM Fiske-Tips  


Uppdaterad:
2007-02-08


Resor:

Ascension

Tanzania

Kenya

Kapstaden

Namibia

Mexico

Mauritius

Kap Verde

Kroatien
 

 

 

 

Grävande jättesköldpadda.

    AKTUELLA RAPPORTER [ 2003-02-16]

Ascension Dag.3
Sov ut ordentligt eftersom "mitt på dagen-fisket" inte verkade vara något vidare.
Mör och öm i både armar och ben, dels av solbränna och dels sviter från
gårdagens lavaklättring.

Dagens fiske bestämdes till öns nordpunkt, English Bay. Enda stället där det
också skulle vara någorlunda säkert att bada på. Vägen dit var om möjligt ännu mer steril än vi tidigare sett. Rena rama månlandskapet. Miljö som gjort att spela en science fiktion-film i.

English Bay minns vi mest för dess vackra sand, en simmande havssköldpadda, Black Durgons i 4-siffriga tal, samt att det var svårt att ta sig upp på klipporna igen om man hoppat i plurret. Vi blev ett par dagar senare på det klara över, att man nog inte överhuvudtaget skulle hoppa i från klipporna! Mer om det senare.

Vi flyttade oss efter några timmar till en udde längre västerut. Här fanns en vik i anslutning med kraftiga dyningar och flera grynnor. P.gr.a. min stora förbrukning av beten dagen innan, körde jag idag bara med ett stort ytgående jerkbait med betydligt färre hugg som följd.

Jimmy var lite mer vågad och satte på ett Tobydrag. Jag tog fram filmkameran och si. Resans första landade Jack kom med på band ända från hugget. Och vilka kämpar dom är. Skitkul att drilla.

På den här udden fick man verkligen hålla ögonen på havet hela tiden. Plötsligt höjde det sig flera meter och bröt över klipporna. Flera gånger fick man kasta sig upp och klamra sig fast med naglarna för att inte sköljas med ut.

På natten blev det en liten sköldpaddssafari med ficklampor och kameror ned till den lokala "beachen" vid Georgetown. Och nästan direkt stötte vi på en grävande jättesköldpadda.

Här på Ascension blir de gröna havssköldpaddorna störst i världen och kan väga flera hundra kilo. Förr tog sjömännen ombord dem på sina båtar och höll dem levande och hade därmed tillgång till färskt kött.

Nåväl. Tillbaks till stranden. Vi förberedde oss för filmning, men då smög det upp ett par "sköldpaddskramare" och ställde sig bara någon meter ifrån oss. De sade ingenting, men budskapet var solklart: Stör inte djuren! Men sköldpaddshonan fortsatte att gräva trots vår närvaro, så såvärst störd var hon nog inte, åtminstone inte när hon väl bestämt sig för att här skulle hon lägga sina ägg denna natt. Ett par kort tog vi i vilket fall som helst.

Imorgon börjar Big Game-fisket med 44-fotaren Adromeda. Vi har laddat ordentligt hela kvällen.

till dag 4

 


 
COPYRIGHT: Regal Sportfiske. All form av kopiering förbjuden, alla rättigheter förbehållna...
NYHETER  |  WEB-SHOP  |  RAPPORT-STHLM  |  FISKE-TIPS  |  TÄVLING  |
Regal Sportfiske  -  Hamnvägen 3  -  143 30 Vårby (Stockholm) Öppet: vardag 09.30-18.00, Lördag 10.00-15.00
Telefon: 08 - 710 80 00  -  Telefax: 08 - 710 68 68  -  E-post: sportfiske@regalmarin.se