Denna sida
uppdaterad:
2003-02-08

Resa Ascension

 

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6-7

Webshopen

Nyhet Butik Rapport Tips Tavling e-post

Rapport Sthlm

Ascension och Jimmy o Stefan med Jacks.

    AKTUELLA RAPPORTER [ 2003-02-08]

Ascension

Dag 1

Man har tänkt igenom packningen minst 20 ggr per dag den sista veckan. Missar man något finns det inga möjligheter att komplettera på Ascension. Och vikten. Enligt uppgift är man stenhård på kilona på det militära flyget mellan England och ön. Jag har vägt och Jimmy har vägt. 3 kg för mycket. Ny sanering, men absolut inte bland fiskegrejerna, och något kg extra ska vi väl kunna smuggla med oss..

Jimmy hade fördelat packningen på följande sätt: Allt "mjukt" i kofferten och allt "hårt" i handbagaget. Stort palaver i terroristkontrollen på Arlanda. Allt "hårt" inbegrep krokar, verktyg och andra vassa föremål. Efter mycket dividerande underkändes handbagaget. Det var bara att gå tillbaka ut och checka in även detta som vanligt bagage med följden att vi höll på att missa flyget till England.

Heathrow är känt för att dribbla bort bagage. Vi blev glada när vi såg våra väskor och spötuben komma på bandet även om Jimmys "hårda" kom sist. Heathrow är helt OK.

Private cab till Brize Norton där RAF-basen ligger. Att flyga militärt härifrån är enda sättet att ta sig till Ascension. Ett plan i veckan och man tar bara 20 "civilians" per tur.

Efter diverse kontroller vid militärbasen (man kollade vår pakistanske chaufför mer än oss), fick vi en slags passersedel så att vi kunde röra oss fritt inom området. Vi hade tagit till marginaler och hade 7 timmar till avgång till Ascension. Dessa tillbringade vi i ett slags militärt dagrum (se bild). I anslutning till dagrummet fanns en restaurang. Efter några timmar slogs dörrarna till denna upp. Vi gick in och tog för oss av den enkla men helt OK-maten. Vi diskuterade lite tyst med varandra var man skulle betala någonstans. De få andra gästerna löste problemet åt oss. De gick bara ut utan att betala. Vi gjorde likadant....

Våra farhågor om superkontroll av vikten var klart överdrivna. Ingen brydde sig. En gammal DC10:a fylldes till sista plats och hade slutdestination Falklandsöarna. "Flygvärdinnorna" var manliga och militärklädda, maten bedrövlig och alkoholförtäring strängt förbjuden ombord. Vi flög hela natten och lyckades trots allt sova några timmar.

Du läser vidare inom ett par dagar

Stefan Wegnelius, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | 0708-634381 | e-post: 

 

NYHETER | FISKE-BUTIKEN | RAPPORT STHLM | FISKE-TIPS | FISKE-TÄVLINGAR | E-POST |
 

COPYRIGHT: Regal Sportfiske. All form av kopiering förbjuden, alla rättigheter förbehållna...