Denna sida
uppdaterad:
2000-01-29


RAPPORTER

AKTUELLA
Rapporter...

FLER
Rapporter...

Laxlista 2001
VÅR-LAX

Laxlista 2001
HÖST-LAX


ARKIV 2000

Laxlista 2000
VÅR-LAX

Laxlista 2000
HÖST-LAX


ARKIV 1999

Statistik -99

Laxlista 1999
VÅR-LAX

Laxlista 1999
HÖST-LAX

RAPPORTER
från 1999


ARKIV 1998

Statistik -98

Laxlista 1998
VÅR-LAX

Laxlista 1998
HÖST-LAX

RAPPORTER
från 1998


ÖVRIGT

Trål-debatt

Nyhet Butik Rapport Tips Tavling e-post

Rapport Sthlm

Bild laddas...

AKTUELLA-RAPPORTER under 1999

  AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 27 NOVEMBER 1999:

LYCKAT PREMIÄRFISKE MED ANCHOVY SPECIAL

VI PÅ REGAL (läs Stefan o Jimmy) var under denna vecka på Vättern (Granvik) och provfiskade med finnarnas succébete Anchovy Special med siklöja. Vi måste beteckna vår första tur med denna metod som mycket lyckad.

      Bild laddas...En och halv dags fiske gav följande resultat: 16 påslag. Av dessa var fyra godkända laxar (c:a tre kg), fyra godkända rödingar (1,5-3,3 kg), två icke godkända laxar (av övriga sex påslag klev fyra fiskar av ganska omgående och två st närmare båten). Med tanke på att vi, pga skjutövningar av militären, inte fick fiska på det heta platserna nära land vid Axstål och Karlsborg, utan fick hålla till längre ut över djupt vatten, tycker vi att resultatet var anmärkningsvärt bra.
Team AnchovySamtliga fiskar utom en tappad tog på Anchovy Special (13 st på Clear och två st på Green/glow). Mesta tiden hade vi förhållandet 70% Anchovy och 30% artificiella beten ute.
Metoden är lite omständig och man får ligga i och byta betesfisk regelbundet (c:a varannan timme). Att få till "rätt böj" på siklöjan är inte alldeles lätt, men efterhand lär man sig tekniken och handgreppen utan större problem. Att vi inte fick några riktigt stora fiskar skyller vi på att vi ännu inte utvecklat tekniken riktigt.
Vi hade undervattenskamera med oss och lyckades fånga en lax på video, som ratade ett av våra beten, innan strömkabeln till monitorn började brinna pga överbelastning.
Naturligtvis skall vi pröva Anchovy Special på Östersjölaxen så fort tillfälle ges. Blåsten i höst har förstört alla möjligheter. Det största problemet (förutom vädret) är att hitta en metod att hålla strömmingen fast och fräsch. Skarpsill, som år hårdare och lämpligare, är inte alltid lätt att få tag i. Men vi återkommer om det...
Vi har dessutom en amerikansk instruktionsvideo som ni är varmt välkomna till butiken att titta på. Dessutom visar vi er gärna bilderna från undervattenskameran.

BILD OVAN T.V: Årets största Vätternlax väger 12,8 kilo och fångades av det finska teamet Anchovy Special på träning inför Laxcup Vättern.

Hälsar STEFAN och JIMMY för Regal Sportfiske | tel: 08-710 80 00 | e-post:

Här läser du vidare... Mer detaljer om succébetet Anchovy Special

  AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 31 OKTOBER 1999:

ATTITYDFÖRÄNDRING HOS INDUSTRITRÅLARNA?

Har Fiskeriverket ändrat attityd till industrifisket? Man kan glädjande nog skönja det efter att ha läst en artikel i BLEKINGE LÄNS TIDNING ifrån lördagen (1999-11-30). Bl.a. kan man läsa:

    "Östersjösillen har minskat i storlek från mitten av 80-talet, men från och med i höst har den stora sillen börjat komma tillbaka och därmed har det också börjat bli lönsamt att satsa på et sillfiske där åtminstone en del av fångsten blir människoföda...
...Fortfarande är ett par stora västkusttrålare igång med industrifiske i Östersjön, med leverans via Västervik. Men de allra flesta har återvänt till Västkusten.
På Fiskeriverket ser man mycket positivt på den här utvecklingen.
-Det som hände förra året när vi fick en stor övergång till skrapfiske var en kombination av mager sill (strömming), höga foderpriser och kollapsen på den ryska marknaden. Men nu har det vänt på alla de fronterna. Det går åt rätt håll, alla vill ju helst att så mycket som möjligt av det man fiskar går till människoföda, säger Staffan Larsson på FISKERIVERKET.-"

      Visst är det positivt att FISKERIVERKET har den här grundsynen. Men samtidigt måste alla vara medvetna om att det tydligen är ekonomin för trålarna som styr huruvida de skall foderfiska eller fiska för konsumtion.
Sedan är det inte alldeles sant att trålarna bara lastar av i Västervik. Enligt Fredrik Lundeberg ifrån Nyköping går det skytteltrafik med fullastade långtradare till Danmark ifrån Oxelösund just nu!

Av STEFAN WEGNELIUS för Regal Sportfiske | tel: 08-710 80 00 | e-post:

  AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 23 OKTOBER 1999:

GÅLÖ HETAST JUST NU?

Av de havsöringsrapporter som kommit in från södra skärgården, tycks GÅLÖ vara allra hetast just nu. Flera av våra kunder berättar om lyckade fisketurer och mycket fisk har setts strandnära.

      HavsoringBl.a. fick en nybliven stockholmare från Norrland uppleva skenlekande havsöringar av gigantiska mått just vid GÅLÖ. En stor havsöringshona på mellan 10 och 12 kg utförde denna akt tillsammans med ett helt koppel mindre hannar bara några meter från stranden. Naturligtvis var dessa fiskar helt ointresserade av de beten han försökte locka dem med. Men en sann upplevelse var det att få se dem.
Vattentemperaturen ligger på 7-8 grader, men växlar kraftigt lokalt med vindarna. På morgonen efter en kall natt kan tempen i lugna, grunda vikar krypa ned till 3-4 grader. Här finns kanppast havsöringen just då.
För trollingfiskarna är det svårt nu efter de hårda vindarna att veta var fisken håller hus ute på de stora vidderna. En trollingtur i onsdags en bra bit ut från UTÖ gav i alla fall en havsöring på dryga 3 kg samt en pyttelax. Så det går att hitta fisken även där ute.
Meterologerna förutspår varma sydvästvindar framöver. Det bör gynna fisket.

Av STEFAN WEGNELIUS för Regal Sportfiske | tel: 08-710 80 00 | e-post:

  AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 4 OKTOBER 1999:

HAVSÖRINGEN ÄR PÅ GÅNG

Det extremt varma vädret i september har naturligtvis förskjutit havsöringssäsongen. Vattnet i Stockholms skärgård är fortfarande nästan "badbart", c:a 15 grader. Men det blåsiga och något kyligare vädret, som för närvarande råder, förändrar förhållandena snabbt.

      Vi har haft strålande havsöringsfiske med spinnspö vid en vattentemperatur på cirka 13 grader i slutet av september för ett par år sedan. Fisket sker på friliggande grynnor med litet mindre, livliga skeddrag i naturlika färger.
Toby 10 och 12 gr och lilla Ivan i blå/silv är exempel på beten som fungerar i början av höstsäsongen.
Vi har fått en del rapporter om fångade fiskar, men än så länge ganska sporadiskt. Mycket öring har setts i eleganta hopp, men dessa är näst intill omöjliga att få på kroken.

Av STEFAN WEGNELIUS för Regal Sportfiske | tel: 08-710 80 00 | e-post:

  AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 13 SEPTEMBER 1999:

DIPSY DIVER MYCKET EFFEKTIVT...

Alltfler team åker nu ut för att pröva sommarfisket. Jättekul tycker vi...

      Utanför LANDSORTS ANGÖRING trollade Team Frönäs i lördags. Ett dubbelhugg gav en 2,8 kg:s lax och en tappad av okänd storlek. Jari Hult fiskade utanför GRÄN vilket resulterade i 3 st laxar varav 2 tog på Dipsy Diver. Just Dipsy Diver har visat sig vara mycket effektivt på uppväxtlax.

Av STEFAN WEGNELIUS för Regal Sportfiske | tel: 08-710 80 00 | e-post:

  AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 10 SEPTEMBER 1999:

INTE BARA HUVUDSKÄR "HETT"

Det är inte bara vattnen utanför UTÖ som ger lax och öring till trollingfiskarna. Följande mail kom till oss ifrån Team Bergvall denna dag:

    "Vi var ute under måndag-tisdag och fick 3 st fina öringar. Plats LANDSORT 1. Den första fick Peter under måndag kväll på 4,5 kg. En kämpastark rackare, som tog på Dipsy Diver med en silverfärgad flutter av okänt märke bakom.
På tisdag morgon hann vi inte ens få ut tredje spöet förrän det högg en lätt lekfärgad öring på 2 kg på Rickards Dipsy Diver-spö och Williams silver/brons. En timme senare var det dags igen för Peter med en 2,5 kg:s fisk, högg på djupriggen och en popcorn-färgad sked 15 m ned. Även ett par näbbgäddor högg senare under dagen." Hälsningar TEAM BERGVALL

      Öringen är inte lika temperaturdisciplinerad som laxen och finns ofta närmare kusten sommartid. Den tar gärna lite högre upp i vattenlagren och blir därmed mer lättillgänglig.

Av STEFAN WEGNELIUS för Regal Sportfiske | tel: 08-710 80 00 | e-post:

  AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 7 SEPTEMBER 1999:

LAXEN NÄRMARE KUSTEN!

De ihållande västvindarna har nu knuffat ut en del av varmvattnet, och fisket efter lax kan bedrivas högre upp och närmare land än tidigare. Mellan 15 till 25 meter ned befinner sig fisken för närvarande.

      Helgens fiske var bra. Dock endast tre båtar ute så vitt vi vet. Under söndagen fiskade Team Järnet och Branheim. En öring (3,2 kg) och 3 smålaxar samt ett par tappade fiskar, blev deras resultat.
Idag (måndag) ringer vår egen Jimmy upphetsat en bit ut från GR ÄN:
"Har varit ute ett par timmar och redan fått en öring på 2,7 kg, en vandrarlax på 6,0 kg och dessutom tappat en rejäl fisk på djupriggen. Fisket är kanonkul!"
I slutet av denna vecka presenterar vi LEKTION 2 i TROLLINGSKOLAN, som just handlar om sommar- och höstfisket efter lax och öring utanför Nynäshamn. Studera lektion 2 av Regals Trollingskola och ge dig ut och fånga en lax!

Av STEFAN WEGNELIUS för Regal Sportfiske | tel: 08-710 80 00 | e-post:

  AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 30 AUGUSTI 1999:

BRA LAXFISKE UNDER HELGEN

Tre trollingbåtar fiskade i helgen utanför UTÖ. Alla fick lax. Det gynnsamma vädret förenklade fisket, och det fiskbara djupet kunde ganska snabbt ringas in.

      Jari Hult, som kämpat ett par år med vårfisket har nu också upptäckt sommarfisket. En lax på 5,9 kilo plus två tappade fiskar var hans resultat under lördagen. På söndagen fick Merces en lax och Järnet hela fyra stycken av mindre kaliber. Team Järnet med Thomas Collin har en otrolig förmåga att alltid hitta fisk med sitt intensiva fiskesätt. Han har hotat med att ställa upp i Trolling Masters nästa år!

Av STEFAN WEGNELIUS för Regal Sportfiske | tel: 08-710 80 00 | e-post:

  AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 28 AUGUSTI 1999:

EN KORT, SNABB LAXRAPPORT

Efter långvariga ostvindar blåste en mängd 17-18 gradigt vatten in mot kusten under förra veckan. För att hitta fiskbar temperatur var man tvungen att sänka ned betena på 30-40 meter. Med andra ord ganska svårfiskat.

      Med västvindarna denna vecka har kallare vatten kommit tillbaka igen och med den laxen. 5-6 distans utanför UTÖ tog på onsdagen undertecknad tillsammans med Jimmy 2 mindre uppväxtlaxar och någon näbbgädda. Några andra båtar har vi inte hört som varit ute under veckan. Men fisken finns inne nu så tag chansen om du har möjlighet.

Av STEFAN WEGNELIUS för Regal Sportfiske | tel: 08-710 80 00 | e-post:

  AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 14 AUGUSTI 1999:

UT OCH TROLLA LAX OCH ÖRING!

Av de få team som "vågat" sig ut på sjön och fiskat i sommar (som vi har kännedom om) har så gott som varje trollingtur faktiskt fått fisk.

      Storleken har kanske inte alltid varit så imponerande, men det är ett utmärkt tillfälle att lära sig djupriggsfisket. Dipsy Diver har fungerat bra på uppväxtlaxen. Jimmy (team Regal) ringer, berättar om en bordad öring (3 kg), en mindre lax, samt två tappade. Två högg efter en Dipsy Diver.

Vi sätter upp en sommar/höst lista igen
Vi arbetar just nu med att upprätta en sommar/höstlista där alla godkända laxar/öringar tagna i ytterskärgården på trolling finns med. Vi hoppas att inte denna höst blåser bort som fjolårets...

Av STEFAN WEGNELIUS för Regal Sportfiske | tel: 08-710 80 00 | e-post:


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 8 JULI 1999:
E-POST APROPÅ TAL OM "FEL" BETEN...
RegalWEB har fått e-post från Patrik Hjortskull apropå fångsterna med de något "annorlunda" betena. Han tänker på Ola M. inlägg den 19/6. Patrik vill tillägga:

 Det har varit rejält trögfiskat, men när det sedan släppte så var gäddorna "skogstokiga". De högg enbart på flutterspoons el. Apex fiskade i ytan. Wobblers fungerar inte alls, endast på öringen, då gärna på stora wobblers. Vad säger ni om de senaste? En öring på drygt 6 kg tagen på Rapala Magnum, en på 5,5 kg tagen på en grön wobbler (okänt märke), ytterligare en på 5,2 kg på Swim Whizz."


SolveigAKTUELL RAPPORT »publicerad» den 2 JULI 1999:
SOMMARLAX VID UTÖ...
Envishet lönar sig. Det bevisade "Tapsa" och Solveig i Team Regal II i måndags (28/6).

Utanför GRÄN fångade de en mycket vacker lax på fina 12,3 kg. Som sig bör så här års tog fisken på ena riggen en bit ned på djupet.
Tyvärr är det ytterst få trollingfiskare ute efter midsommar, varför det blir mycket svårt att utveckla sommarfisket efter lax i Stor-Stockholms området. Vi på Regal kämpar i alla fall vidare och försöker komma ut så fort vi har möjlighet.
Händer det något roligt, en tjugokilos på kroken till exempel så rapporterar vi...

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 19 JUNI 1999:
"FEL" BETEN, "FEL" DJUP OCH "FEL" VECKA...!?
Ola Möllerström med sällskap berättar via Ivan följande:

 "Var ute i onsdags för att testa laxfisket i Landsortsvattnen. Några erfarna laxfiskare kan vi knappast kalla oss. Men jag måsta säga att att vi hade en makalös upplevelse i de 2 båtar vi fiskade ifrån. Följande laxsvit bordes: 18.67, 17.12, 16.83 och 15.27 kg vägde fiskarna."
Han fortsätter: "Samtliga tog i ytan trots varmt väder. En amerikansk wobbler (okänt märke), en Bomber, en utgången Abu-flutter och ett gammalt Abu skeddrag var de beten de högg på! Väl spridda var huggen också. Landsorts Angöring, Fyren, Yttre Karvasen och Gunnarsstenarna. Verkar lätt det här med laxfiske..."

6,5 kilos lax

Ovetande om dessa bravader var Jimmy och undertecknad dagen efter långt ut vid Landsortsdjupet för att kanske där hitta någon mindre uppväxtlax denna tröga laxfiskesommar. Vi blev överlyckliga när vi fick en 6,5 kg:s fisk, som högg disciplinerat där den borde hugga ovanför flashern på djupriggen (SE BILD HÄR OVAN). Något mer kände vi inte denna dag annat än solsvedda armar och axlar.
Nästa gång jag sticker ut tacklar jag med två Zaltwobbler, två Abu Hilo, en Sandgrävling, ett Långedrag, en Abu Reflex och en torrfluga
(Europa 12:an) och backar i 5 knops! Kan bli succe...

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 16 JUNI 1999:
ÄVEN GÖSLEKEN ÄR EXTREMT SEN IÅR...
Det är inte bara laxfisket som är sent i år. Även gösleken är extremt sen...

Fortfarande är gösen inne på grundvattnet och uträttar sina fortplantningsbestyr. Hitta den i grunda vassvikar, fiska gärna med jigg. Hanar på en till tre kilo är mycket stridbara. Romstinna honor har ofta hög vikt men någon kamp är det inte att ta dem. Återutsätt försiktigt så inte rommen släpps!

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 15 JUNI 1999:
TRE FULLVUXNA LAXAR UNDER DEN GÅNGNA HELGEN
Några "laxflak" syntes inte heller denna helg till i södra Stockholms skärgård till oss trollares förtvivlan. Men tre riktiga laxar fångades i alla fall. Team KÄLLBOM lyckades lura två laxar på 16 resp 17 kg på Landsortsvattnen. (KÄLLA: team Pickla)

Annars har VÄSTERVIK haft sitt bästa laxfiske någonsin i förra veckan. Är det en antydan på att laxen är på gång även här? Vattentemperaturen i ytan börjar närma sig 12 grader. Kommer laxen har man bästa fisket en bit ned när ytvattnet är så varmt.
Riggfiske från sex m och djupare eller blyparavaner på +50 gram torde ge bästa utdelning.

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 11 JUNI 1999:
ENDAST STRÖLAXAR UNDER VECKAN
Trollingfisket under veckan har varit så gott som laxfritt. Endast guiden Robert Andén har så vitt vi vet, lyckats få någon lax över 10 kg. Under onsdagen fick han t.o.m. 2 st, 10 och 16 kg till hans kunders förtjusning...

Mycket spekulerande är det om varför laxfisket hittills är så dåligt i år. Är strömmingstillgången för dålig? Vandrar fisken i så fall förbi snabbare? Har fisken andra vandringsvägar i år? Är det senare än vanligt? Har det växlande vädret påverkat? Eller är helt enkelt laxtillgången sämre?
Än är hoppet inte ute. Kommer jag ut i helgen skall jag nog försöka lite längre ut.

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 7 JUNI 1999:
BLÅSIG HELG GAV INTE MÅNGA LAXAR
Det blåsiga vädret i helgen gjorde att många trollingfiskare valde att stanna hemma. Av de som trotsade vädret var det bara ett fåtal som lyckades...

Björn Nilsson, som har sina hemmavatten utanför UÖ, fick under lördagen två påslag. Bägge fiskarna fångades vid GRÄN (14,7 och 10,1 kg) och gör Björn till en av de som fått flest laxar i år, fyra stycken. Ulf Branheim har haft semester och fiskat hela veckan. Sent lördag kväll satte han personbästa med en Landsortslax på 20,5 kg.
Vi har uppdaterat LAX-LISTAN med ett 10-tal laxar efter senaste dagarnas fiske. Ännu har inte de stora laxflaken kommit till Stockholmsvattnen. Är det bara sent i år eller får vi en större spridning över tiden? Det skulle kunna innebära att vi har ett fint fiske en bit in i juli.

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 4 JUNI 1999:
LAXFISKET FORTFARANDE TRÖGT
Det är inte bara i Stockholm som laxfisket fortfarande är trögt. Ålandstävlingarna den här veckan har hittills gett mycket klen utdelning. Vet ej vad det beror på...

Östesjön är full av lax men den stora vandringen har inte kommit igång. Mycket lax lär fortfarande finnas utanför Öland. Är den på väg uppåt får vi bra fiske här om en vecka. Ser man tillbaka på förra året, hade vi som bäst fiske just andra veckan i juni.
Alltid flitigt fiskande Ulf Branheim tog i alla fall en dubbel i tisdags, 16,6 och 12,0 kg. Henrik Sandahl mailar om en "mega"-öring tagen under torsdagen utanför LANDSORT. Pappa Sandahl fick drilla och 10,9 kg är nog den näst största öringen i år alla fiskesätt räknade.

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


Lax. 25,42 KgAKTUELL RAPPORT »publicerad» den 25 MAJ 1999:
TEAM ABEL SLÅR TILL MED ÅRETS ALLRA FÖRSTA 20 KILOS LAX!
Det tog inte många timmar efter att jag efterfrågat lax över 20 kg (SE NEDAN), förrän en känd fiskare slog till, med besked.

Fiskeguiden Johan Abelson fångade årets hittills största lax i Sverige (såvitt vi vet). I LANDSORTSHÅLAN klippte en 25,42 kg tung lax en av hans flutters.
Det krävs mycket skicklighet för att bärga en sådan jätte, och att Johan tillhör dessa skickliga fiskare har han visat förut.
Denna lax ger extra draghjälp åt helgens tävling, kanske rekorddeltagande?
Detaljerna finner du på VÅR-LAXLISTAN...

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.

BILDTEXT: JONAS HANELL MED SIN FANTASTISKA FISK PÅ 25,42 KG (TEAM ABEL) FRÅN LANDSORT.


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 25 MAJ 1999:
NÄR KOMMER DEN FÖRSTA 20 KILOS LAXEN?
Helgen präglades av blåsigt och besvärligt trollingväder. Det tas alltid mindre fisk då, beroende på att man helt enkelt har svårare att få grejerna att fungera som man vill. Dessutom är det naturligtvis mycket färre fiskare ute.

En del fisk fångades dock. Den största på 18,5 kg togs av "Vicke-Wobblerns" uppfinnare Lennart Hamrin. 1997 tog han den största Nynäslaxen det året och en av de få över 20 kg.
När kommer den första över 20-strecket i år? Förmodligen till helgen då Laxcup Stockholm avgörs. Tyvärr ser det ut som att vädergudarna kommer att fortsätta att ställa till det för oss fiskare. Blåsigt hela denna vecka med någon enstaka bra dag emellenåt.
9 nya laxar över 10 kg har vi lagt in på LAX-LISTAN från helgens fiske. Ytterligare en finns inrapporterad utan fångstman, varför vi lämnar den utanför.

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 20 MAJ 1999:
FLERA STORLAXAR TAGNA I HELGEN
Laxfisket är nu ordentligt igång i södra Stockholms skärgård. I helgen togs flera storlaxar med 18,4 i topp.

Fisket blir bara bättre och bättre nu för varje dag som går i takt med att vattentemperaturen stiger. Om väderprognoserna är riktiga kommer Pingsthelgen bli en riktig topphelg för laxtrollingen.
Eftersom vi varit i Karlshamn hela förra veckan, har vi inte hunnit med att uppdatera årets Laxlista ännu, men nu kommer den... Och, och, glöm inte att rapportera in era laxar till oss..

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 7 MAJ 1999:
INGEN STORLAX I HELGEN
6-7 båtar var ute och trollingfiskade utanför Nynäs i helgen i ganska blåsigt väder. Endast en mindre lax på c irk:a 5 kg inrapporterades.

Ännu har alltså inte den riktiga laxvandringen kommit igång. Den bästa tiden brukar vara från den 20 maj och en månad framåt. Vi väntar med spänning på att fisket skall komma igång. Vi rapporterar flitigt här på hemsidan och uppdaterar till exempel Regals Laxlista så ofta vi bara kan...

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 26 APR 1999:
GLÄDJANDE... ÅRETS FÖRSTA LANDSORTSLAX
Så kom då beskedet alla trollingfiskare i stockholm har gått och väntat på; Vandringslaxen har börjat komma.

Premiärlaxen fångades under söndagen av numer välkända TEAM STRIKE (3:a i Simrishamn) utanför Landsort. En fin vandringslax på 13,2 kg som tog i ytan. De berättar att det fanns gott om betsfisk.
Det känns extra skönt att höra efter trålarnas framfart under den gångna vintern! Vi kommar snarast att publicera årets LAXLISTA efter denna roliga och uppmuntrande rapport...

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 23 APR 1999:
ÅRETS (hittils) STÖRSTA SKÄRGÅRDSÖRING
I söndags (18/4) fångades årets hittills största havsöring i Stockholm. Det var Lennart Nordén, som tillsammans med Harri Tallstrand fiskade i Kaggfjärden. Kagghamraån och Fitunaån är ju välkända för att producera storvuxna fiskar. 9,7 kg vägde bjässen som Lennart lyckades landa. Personbästa med många kilo.

Anders Duhr Peter Törnqvist Tommy Nordén

Gäddfisket har varit mycket bra denna vår med många "tioklubbare". Ett par av dem visar vi här på bild + en sen höstgädda.
Anders Duhr ifrån Kista heter fångstmannen till den 12,8 kg tunga, välkonditionerade höstfisken. Fångstplats Fågelbrolandet.
Aprilgädda nummer 1 vägde hela 14,7 kg. Peter Törnqvist ifrån Rönninge och en Bomber 16A FT blev för mycket för gäddmadamen. Just detta bete har gett många storgäddor och Mörkö är ju bland de bästa gäddvattnen vi har i landet.
Aprilgädda nummer 2 är också en 10-klubbare. Här var det Zalt som utlöste hugget. Tommy Nordén var fångstman och platsen Trosa skärgård. Exakt vikt 10,9 kg.
Alla tre gäddorna återutsattes efter fotografering. Mycket bra!

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.


Regals dubbelhugg!

AKTUELL RAPPORT »publicerad» den 15 APR 1999:
JÄTTEDUBBELHUGGET På ÖRING FRåN SIMRIS
Havsöringarna var inte många i Simrishamn i förra veckan. Inte en enda togs under Trolling Masters. Men de få som fanns var det dimension på.

Dagen före tävlingen när Jimmy och undertecknad fiskade in oss fick vi tidernas dubbelhugg när det gäller öring. En bit norr om "Ruski" smällde dessa blanka fiskar på våra djupriggsspön samtidigt på 120 och 130 fots djup. Betena var Ismo King i nya Regalfärgen och Ismo Quack. 8,0 och 9,7 kg vägde fiskarna på invägningsstationen. Kul!

STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske, tel: 08-710 80 00.

NYHETER | FISKE-BUTIKEN | RAPPORT STHLM | FISKE-TIPS | FISKE-TÄVLINGAR | E-POST |
 
COPYRIGHT: Regal Sportfiske. All form av kopiering förbjuden, alla rättigheter förbehållna...
 

To top of pageRegal Sportfiske. Box 27 143 01 Vårby. Besök oss: Hamnvägen 3.
Ring oss på telefon: 08-710 80 00 eller sänd telefax på: 08-710 68 68.
Sänd gärna e-post till Regal Sportfiske: sportfiske@regalmarin.se