Denna sida
uppdaterad:
2002-10-20

STM-Ranking


TÄVLINGAR

TÄVLINGs
AKTUELLT!

Tidigare
REFERAT
från 2000


STM-NYTT

RANKING
lista, STM

Aktuell STM
STÄLLNING

SLUT-Ställning
för år 1999

STHLMs
listan, STM

TÄVLINGS
KALENDER

Om STM


ARKIVET

REFERAT
från 1999

REFERAT
från 1998

Nyhet Butik Rapport Tips Tavling e-post

Tavlingar

Bild laddas...

TIDIGARE TÄVLINGS-REFERAT under året...

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-11-04]

Kommentar till Trolling Masters och Vättern
Avslutningen på Vättern blev tyvärr lite rumphuggen eftersom sista dagen blev inblåst. Annars tyckte jag hela tävlingen präglades av det dåliga fisket. Det fångades betydligt fler rödingar och öringar än laxar detta år. Så har det aldrig varit förut. Men det finns hopp. Det fanns gott om smålax söder om Karlsborg. Ett par team fick uppåt 15 st under sista tävlingsdagen. Dessa fiskar är i fångstbar storlek till nästa säsong. Noteras kan också att wobblerfiskarna skördade stora framgångar. Flera av de team som placerade sig bland de allra bästa fiskade med wobbler. Svaret på frågan: Löja eller wobbler? är inte alldeles självklar.

Nästa års Trolling Masters hänger just nu lite i luften. Sponsorssidan är nämligen inte klar ännu. Vi får hoppas att den frågan löser sig på ett bra sätt.

Totalt sett har fisket varit mycket dåligt i årets tävlingar, framförallt i Östersjön. Skall intresset hålla i sig måste nog fisket bli bättre. Vi får innerligt hoppas att så blir fallet.

Annars tycker vi på Regal att årets komposition av tävlingar varit ganska bra. Karlskrona som sommartävling är ett utmärkt komplement för att få så stor variation som möjligt. Normalt är fisket mycket bra här också.

Ranking- och TM-listorna uppdateras senare i november eftersom jag nu åker iväg på ett par veckors semester på södra halvklotet. Kanske har jag en liten fiskehistoria med mig tillbaka.
Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-10-31]

Slutresultat LRTM 2003
Team Sälen från Växjö blev svenska mästare i trollingfiske. Extreme, som var största hotet, lyckades trots en bra placering i finalen inte ta sig förbi. Teamet var faktiskt det enda som lyckades fånga fisk av dem som kunde hota Sälen.

Ved:o på 3:e-platsen höll undan för starkt avancerande Regal och Camyti. Fettrocka från Västerås var också ett team som klättrade uppåt genom en bra avslutning på Vättern. Övriga toppteam misslyckades i avslutningen och ramlade därmed ned i totalställningen.

Slutställning LRTM totalt 2003
 1.  Sälen, Växjö

 63

 2.  Extreme, Skövde

 63

 3.  Ved:o, Finnerödja

 53

 4.  Regal, Stockholm

 52

 5.  Camyti, Sölvesborg

 51

 6.  Rö-Vitt, Degerfors

 46

 7.  Lillen, Jönköping

 46

 8.  Kela, Fristad

 45

 9.  Olssons Fiske, Töreboda

 44

 10.  Fettrocka, Västerås

 43

Återkommer med kommentarer.
Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-10-30]

Laxcupen första dagen
Samtliga segeraspiranter till totalsegern i Trolling Masters bommade första tävlingsdagen. Det fångades ungefär hälften så mycket fisk som förra året, men medelvikten var desto bättre. En hel knippe med fiskar runt 10 kg satte extra på invägningen. Själva var vi helt övertygade om att vi också hade en stor lax på, när en gädda på 8,5 kg kom upp till båtkanten efter en halvtimmes kamp.

Situationen är lika öppen inför morgondagen som den var inför dagens tävlande.

Resultat TM efter första dagen i Laxcup Vättern 2003:

 1.  Predator, Stockholm

 113 p

 2.  Fettrocka, Västerås

 100 p

 3.  Olssons Fiske, Töreboda

 98,2 p

 4.  Normark Trout, Uppsala

 77,8 p

 5.  Kela,

 71 p

 6.  Regal, Stockholm

 52 p

 7.  Fish On,

 48 p

 8.  Camyti, Sölvesborg

 45 p

 9.  3Wille,

 30 p

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-10-28]

Tiderna förändras
Nu snackas det inte så mycket Bomber eller Strike Pro. Utan nu gäller Action Disc, Betchhold, Anchovy, Crippled Minnow och storleken på drivankare. Jag tror nog att minst 75 % av fältet kommer att köra med löja detta år.

De som tidigare år behärskat detta fiskesätt har haft en kraftig fördel. Så inte i år. Många av tävlingsteamen (framförallt toppteamen) har tillbringat mycket tid på Vättern för att lära sig så mycket som möjligt inför finalen.

Förra året var fisket verkligen på topp under tävlingen med både stor och riklig till antalet. I år är fisken stor, mycket stor men inte lika rikligt förekommande. Ett par laxar kan räcka mycket långt i Laxcupen.

I Trolling Masters är det hett värre med en hel knippe team som kan ta hem slutsegern. Och det är mycket öppet. Ingen riktig favorit finns, även om naturligtvis Extreme och Sälen har fördel av sina poängövertag. Extreme fiskar dessutom på hemmaplan.

Själva kan vi bli 3:a som bäst totalt. Vi får satsa på det samt att ta oss förbi en viss butikskonkurrent (1 poäng före just nu).

Återkommer
Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-08-27]

Listorna uppdaterade
Rankinglistan och totalställningen är nu uppdaterade. Man konstaterar omedelbart att det blir mycket hett och spännande inför avslutningen i Karlsborg under Allhelgonahelgen. Vättern är den sjö i Sverige där "löjfisket" har lönat sig bäst. Här kommer de bästa agnfiskarna förmodligen vinna. Blir lika med totalsegrarna eller något annat team? Mycket omkastningar kan det bli när fisket blir helt annorlunda. Men bästa team är det team som behärskar fisket under de mest skiftande förhållanden och fiskesätt.

Rankingen avancerade naturligtvis Rubin och vi hälsar team VED:o från Finnerödja välkomna in för första gången.
Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-08-24]

Rubin i särklass
Så blev det då äntligen start på söndagen i Karlskronaträffen i härligt sensommarväder med svaga nordvästliga vindar och mestadels strålande sol.

Fisket blev ju oerhört chansartat efter veckand hårda blåst. Det var nästan samma temperatur i ytan som på 20 meters djup. Fisken kunde gå varsomhelst. Under dagen hördes inga rapporter alls varken på VHF:en eller per telefon. Dåligt fiske alltså trodde vi. Men det är alltid någon som hittar rätt. Team Rubin, som varit med flera år i toppskiktet, fick nu äntligen till en fullträff. Man chansade (vem gjorde inte det förresten) och åkte långt ut från kusten och hittade rätt. Teamet tog både den största laxen och flest fiskar och vann därmed överlägset före team VED:o från Finnerödja.

Team Extreme fick återigen till en topplacering (4:a) och gick därmed upp i delad ledning i TM, eftersom hemmafavoriterna Sälen misslyckades och kom in utan fisk. Flera av de andra toppteamen kammade också noll här i Karlskrona.

Resultat TM Karlskrona 2003
 Plac  Namn  Poäng

 1.
 Rubin, Bromölla  284,4

 2.
 VED:o, Finnerödja  170

 3.
 Kryllet, Ronneby  95,7

 4.
 Extreme, Skövde  89,2

 5.
 Orange, Karlskrona  83,7

 6.
 Marin Fritid, Kumla  80,2

 7.
 Öland, Borgholm  63

 8.
 Camyti, Sölvesborg  55

 9.
 Regal 1, Stockholm  44,7

 10.
 Lillen, Jönköping  42,7

 11.
 Fettrocka, Västerås  42.4

Återkommer med totaställningen och Rankingen.
Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-08-23]

Bortblåst i Karlskrona
Både fredagen och lördagen har tyvärr varit så blåsiga att tävlingsledningen varit tvungen att ställa in tävlingarna. Under fredagen gav vi oss i alla fall ut ett par timmar vilket gav oss en godkänd lax i blåsten. När detta skrivs (lördag fm) ser det åtminstone ut att bli körning under söndagen. Tyvärr blir fisket då rena lotteriet. med sönderblåst språngskikt och bara en avkortad tävlingsdag.
Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-08-21]

Megasill och megaöring
Vädergubbarna skickade iväg oss till Karlshamn på träningsdagarna inför Karlskronatävlingen i helgen. Hårda västvindar skulle göra fisket svårt i tävlingsområdet. I Karlshamn däremot, fick vi lite lä av Listerlandet.

En temperaturmätning av vattnet visade att språngskiktet i princip ´var bortblåst, åtminstone närmare land. Svårt alltså att veta vilket djup fisken uppehåller sig.

Vi spred ut betena så mycket som möjligt och lyckades ta en öring på 4,5 kg under onsdagen på 70´ en bra bit ut från kusten.

Torsdagens hårda blåst på papperet var i verklighetn 0-2 sekundmeter. Vi höll oss denna dag lite närmare land. "Jag tror det sitter en näbbgädda på ena riggen" säger Jimmy. I samma ögonblick drar det till och löser ut. Jimmy tar spöet och känner något tungt. "Nej, den släppte men något sitter på". Upp kommer en megasill på 30 cm svårt skadad av stora, vassa tänder. "Finns det haj här?" undrar vi. När vi fotar den stackars sillen hugger det på en annat riggspö. Och det här är en stor fisk. Efter en hård kamp kan vi borda en megaöring på hela 9,6 kg. Förmodligen har den först försökt ta megasillen. Foton både på öringen och sillen kommer här på hemsidan efter tävlingen.

Vi får hoppas att meterologerna även fortsättningsvis har fel, så att tävlingen går att genomföra åtminstone någon dag. Vi rapporterar varje dag.
Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-07-06]

Slutrapport Storsjön
"Det var den 68:e öringen idag!". Team Camytis stämma ljuder över VHF:en. "Mitt luktmedel är helt sagolikt. Det spelar ingen roll vilket bete jag sätter det framför. Fisken hugger på allt. Alla är välkomna ned till min båt ikväll så ska jag visa."

Vad är nu detta? Vi tyckte vi hade träningsfiskat bra inför tävlingen. Men några 68 fiskar per dag hade vi inte fått. Peter Johansson i team Camyti är en duktig trollare i alla fall. Skulle han dessutom komma med något nytt undermedel blir han svårslagen i framtiden. Och när vi kom iland dröjde det inte länge förrän spekulationerna var igång. "Det där kan inte godkännas." "Det är mäskning." "Jag kommer att lämna in protest om han vinner." o.s.v.

Nu visade sig undermedlet inte vara något undermedel. Camyti fick 1 fisk per tävlingsdag varav den ena var strax över minimimåttet och teamet hamnade på en ganska medioker placering. Därmed var den metoden bortglömd.

Nu blev det ett annat team som hade den överlägset bästa metoden i dennna tävling. Team Extreme från Skövde, som redan under fredagen tagit en rejäl ledning, fiskade fullt även under lördagen och tog därmed en överlägsen seger. Såvitt jag kan minnas har inget team i Trollingmasters-historien tidigare fiskat fullt alla dagar i en TM-tävling.

2:a -platsen lyckades vi själva (Regal 1) sno åt oss med hjälp av de två största öringarna, strax före Rö-Vitt. Team Sälen, som leder totalt, tog en 8:e plats.

Därmed utkristalliserades toppskiktet ytterligare. De tre starkaste förhandsfavoriterna fick många poäng i Hallen och det blir mycket spännande i de två deltävlingar som är kvar.

Arrangemanget i Hallen var liksom förra året perfekt. Mycket engagemang för att få oss tävlande att trivas. Själva invägningen, som är varje tävlings höjdpunkt, är bäst i Hallen. Se och lär ni andra arrangörer som eventuellt känner sig träffade. Förra året ösregnade det vid prisutdelningen. I år höll alla prispengarna på att blåsa ut på Storsjön. Vad månde hända nästa år?

Slutresultat Trolling Masters Hallen, Jämtland
 Plac  Teamnamn

 Poäng

 1.  Extreme, Skövde

 440

 2.  Regal 1, Stockholm

 276

 3.  Rö-Vitt, Degerfors

 271

 4.  Sundbybergs Sportfiske RT

 233

 5.  Push Up, Stockholm

 199

 6.  Kela, Fristad

 194

 7.  Lillen, Jönköping

 128

 8.  Sälen, Växjö

 118

 9.  Ture, Stockholm

 105

 10.  Trollkarlarna, Stockholm

 100

 11.  Fettrocka, Västerås

 92

 12.  Flata Trollers, Strömsund

 88

 13.  Cadputer, Stockholm

 81

 14.  TT, Stockholm

 73

 15.  Camyti, Sölvesborg

 68

 16.  Muffa, Motala

 52

 17.  Troller Jemthälsan,

 37

 18.  Fiskmåsarna, Strömsund

 37

 19.  Catch a Lot, Stockholm

 36

 20.  Rini, Finnerödja

 34

 21.  Fjellström, Skellefteå

 32

Återkommer med uppdaterade Ranking- och TM-listor om ett par dagar
Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-07-04]

1:a tävlingsdagen
Vindstilla och svårt att få den ytgående öringen att hugga. Lättare för de team som satsade på kanadaröding. Detta präglade första dagens tävlande på Storsjön i Jämtland.Över hälften av den invägda fisken bestod av den sistnämnda trots att öringen dominerar stort i antal i sjön. Och snittvikten är dessutom bättre på kanadarödingen.

Ändå var det ett öringsatsande team som tog ledningen efter första dagen. Team Extreme, som kom tvåa förra året i denna tävling, var det enda team som fiskade fullt (6 fiskar). Dessa unga herrar från Skövde är duktiga överallt, men framförallt på insjöarna. Team Kela kanske inte så många känner till, men teamet (man, hustru och dotter) har fiskat bra både i Nynäs och Kinnekulle tidigare i år. Nu ligger man 2:a efter första dagen efter att man framförallt haft ett framgångsrikt kanadarödingfiske. Själva (Regal 1) ligger vi 3:a med hjälp av dagens största öring. Som vanligt har vi fiskat bäst på träningen, men en kraftig regnskur satte dock fart på fisket för oss efter lunch och dagen var räddad.

Resultat Trollingmasters i Hallen 2003 efter första dagen:

 Plats
 Namn

 Antal fisk

 Poäng

 1.
 Extreme, Skövde

 6

 223,4

 2.
 Kela, Fristad

 5

 160,1

 3.
 Regal 1, Stockholm

 3

 147,0

 4.
 Rö-Vitt, Degerfors

 3

 128,2

 5.
 Push Up, Stockholm

 3

 117,1

 6.
 Flata Trollers, Strömsund

 2

 87,9

 7.
 Sundbyb. Sportfiske RT

 2

 76,5

 8.
 Sälen, Växjö

 1

 42,7

 9.
 Trollkarlarna, Stockholm

 1

 41,8

 10.
 Lillen, Jönköping

 1

 41

Återkommer imorgon.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-07-01]

Storsjön och Hallen
Det blir nog betydligt tuffare att ta en topplacering på Storsjön i årets Trollingmastersdeltävling än förra året. Många team har nog anammat hur man bäst tar kanadarödingen och öringen i sjön. Dessutom blir det fler tillresta team söderifrån. Fisket inför tävlingen har varit bra på bägge fiskarterna vilket borgar för en rolig tävling.

Berra har nu fått ett lagom stort försprång gentemot oss för att det skall bli spännande i kommande tävlingar (Ställningen inför Storsjön: Berra I 39 poäng, Regal I 0 poäng).

Vi hoppas att arrangörerna lyckas lika bra i år och får oss tävlande att trivas lika bra igen. Både Regal 1 och Regal 2 deltar och naturligtvis kommer vi att rapportera dagligen.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-05-29]

Rankingen
rankinglistan klev naturligtvis Berra upp rejält i placeringar och ligger nu 6:a. Två nya team kom in på listan. JSM från Karlsborg och 08 från Stockholm. De två sistnämnda hade sina första topplaceringar i tävlingssammanhang.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-05-25]

Efter Laxcup Nynäs
Det är hårt att vara tävlingstrollare, fruktansvärt hårt. Speciellt när värsta konkurrenten går och vinner, och vi själva inte får ett litet laxfjäll på hela tävlingen.

Efter några timmars fiske 3:e dagen får vi höra att Berra 1 har 2 st 10+ laxar i båten. Ve och fasa. I vårt team tyckte då Jimmy att han skulle bestämma om båda sidorna (normalt fiskar vi varsin sida i båten). Jag ville istället ha en ny teamkompis (så att jag fick bestämma om båda sidorna). Nu hade nog varken det ena eller det andra hjälpt. Finns det ingen fisk där man är spelar det mindre roll vem som bestämmer i båten.

Nynäsfisket är svårt. Speciellt när det inte kommer in någon ny fisk. Det tas en fisk här och en där, och med en stor andel uppväxare kan det vara lönsamt att åka långt ut och ganska planlöst söka enstaka fiskar.Typiskt för årets tävling var just att endast ett par team fick mer än en fisk samma dag.

Antalet laxar var annars förhållandevis normalt för Nynäscupen. Däremot var medelvikten mycket låg. Även första deltävlingen i Karlshamn hade låg medelvikt på fisken. Vad detta beror på vet vi inte, men det verkar som om en årskull är mer eller mindre borta. Fiskar mellan 12-20 kg har varit sällsynta. Årets medelvikt låg bara på 6,7 kg. Jämför det med tävlingarna i slutet på 90-talet då medelvikten låg på imponerande 11-12 kg!

Det bästa fisket här i Stockholm har vi i alla fall förhoppningsvis framför oss. Toppen på vandringen brukar infalla i början av juni.

Resultat Laxcup Nynäs LRTM (Trolling Masters)
 1.  Berras 1, Stockholm  25 p
 2.  J.S.M. Karlsborg  23 p
 3.  08, Stockholm  21 p
 4.  Strike, Stockholm  19 p
 5.  CWC, Stockholm  18 p
 6.  WOW, Karlskoga  17 p
 7.  Ture, Stockholm  16 p
 8.  Järnet, Stockholm  15 p
 9.  BBL, Hallstahammar  14 p
 10.  Camyti, Sölvesborg  13 p
 11.  Storfisken 1, Åkersberga  12 p
 12.  Kela, Fristad  11 p
 13.  Keep Trying, Stockholm  10 p

Återkommer med ranking- och TM-listor.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-05-21]

Dubbelhugg
Peter Johansson i Team Camyti rapporterar just om ett dubbelhugg utanför Landsort. En på 8 och en c:a 3 kg. Igår hade Peter flera påslag men fiskarna gick loss. "Det ser riktigt bra ut inför tävlingarna. Mycket betesfisk och aktivitet" tycker han. De orden tackar vi för.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-05-21]

Laxcup Nynäs
Tävlingsledare Hasse Skoglund berättar att det tycks bli ungefär lika många deltagare i årets Laxcup Nynäs som vanligt, c:a 100 st. Det har ryktats om en invasion av finska team, men mer än 5-6 stycken tror inte Hasse på.

Militären håller tyvärr fast vid avlysningen av Grän-Huvudskär under hela tävlingen. Skjutområdet går från skjutfältet rakt igenom djuprännan vid Grän (alltså ligger Lågland inom skjutområdet) och 12000 meter ut och sedan som en halvcirkel upp till Huvudskär. Följden av detta blir naturligtvis att så gott som alla ger sig av ned mot Landsort.

Det finns ganska mycket fisk inne. Nästan alla man pratat som varit ute under veckan har åtminstone haft kontakt med fisk. Några riktigt stora har emellertid ännu inte kommit upp. Vi får hoppas på det under tävlingen istället. Några förhandsfavoriter finns inte i denna mycket svåra och chansartade tävling.

Både Regal 1 och Regal 2 deltar självklart. Vi rapporterar dagligen om våra egna och andras insatser.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-05-12]

Slutrapport Laxfestivalen
Att Rö-Vitt skulle gå segrande ur Trolling Masters i Karlshamn var absolut ingen överaskning. Man vann här även för ett par år sedan och har även vunnit Stockholmstävlingen, varför man får anse att detta team är Sveriges bästa Östersjöfiskare, trots att man har Vänern som hemmavatten.

I år gällde följande: Fiska nära land och du har chans att hitta ett stim med laxar på väg in mot Mörrum. Får du en, får du flera. Men risken att blanka är också mycket stor (fick vi bittert erfara). Fiska längre ut och du har mycket stor chans att hitta kringströvande laxar eller uppväxare. Men du får bara en eller två fiskar och kan inte ta hem slutsegern i tävlingen. De toppteam som fiskade bort sig eller gick mycket bra använde den förstnämda taktiken.

Annars var fisket bra generellt sett bra hela tävlingen. Medelvikten har tyvärr gått ned, men uppvägs av den fantastiska laxen som team Halle fick.

Team TT var nog det gladaste gänget. Man tog hem både EM och hela Laxfestivalen och kunde fylla hela bilen med priser. Det pris som uppskattades mest var fiske i Mörrumsån med boende i ABU:s timmerstuga invid ån valfri vecka under året. Stockholmsgossarna kommer nu att göra en helsatsning för att om möjligt ta en topplacering i hela LRTM.

Att Sälen redan ligger i topp är ingen som helst överraskning. Man har dessutom sin bästa vinstchans kvar: Karlskrona. Men både Stockholm, Storsjön och Vättern är öppna, och tar samma team ett par topplaceringar på dessa tävlingar blir det trots Sälens favoriskap kamp om slutsegern.

Resultat LRTM (SM) i Karlshamn 2003

 1.  Rö-Vitt, Degerfors

 25 p

 2.  Sälen, Växjö

 23 p

 3.  Bradders, Bredared

 21 p

 4.  TT, Stockholm

 19 p

 5.  Lårviken, Stockholm

 18 p

 6.  Lillen, Jönköping

 17 p

 7.  Kryllet, Karlskrona

 16 p

 8.  Ved:O, Finnerödja

 15 p

 9.  Rejmyre Buss, Rejmyre

 14 p

 10.  Sporting Karlstad, Karlstad

 13 p

Segrarana i Laxfestivalen Team TT

Resultat Laxfestivalen i Karlshamn 2003
 1.  TT, Stockholm  48,5 kg
 2.  Lillen, Jönköping  39,06 kg
 3.  BBL, Hallstahammar  38,22 kg

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-05-09]

Nära nytt laxrekord
Det blev nästan svenskt rekord när tredje dagen i Laxfestivalen avgjordes. Det var det danska teamet Helle som stod för bedriften. Teamet är inte speciellt rutinerade när det gäller trolling. Men efter tips av Jens Göth, som tillverkar Grizzlyskedarna, om vilka beten som var gångbara, lyckades man alltså med råge fånga den största laxen i Sverige på över 10 år. En Grizzly Spoon bakom en Dipsy Diver (egen variant på monteringen!!) var det som storlaxen föll för. Först gick ryktet att det skulle vara nytt rekord med 6 gram. Men snart stod det klart att fisken vägde 28,08 kg och den näst största laxen någonsin i detta land. Egna bilder på laxen kommer här på hemsidan så fort vi kommer hem.

Europamästerskapen i trolling avslutades under fredagen. Danskarnas jättelax räckte till en 3:e plats. Vann gjorde Stockholmsteamet TT, som låg tvåa före dagens tävlande. Men med en liten lax på 4 kg under fredagen gick man förbi BBL och kan nu titulera sig Europamästare i trolling. Jättegrattis till dessa glada gossar.

Resultat EM i Trolling

1. TT, Stockholm

2. Muffa, Motala

3. Helle, Danmark

4. BBL, Hallstahammar

5. Skinne, Norge

Delresultaten i Trolling Masters har varit svåra att få fram eftersom någon separat lista inte fanns att tillgå under kvällen. Med lite huvudräkning tror jag att topp tre efter första dagen är.

1. Rö-Vitt, Degerfors

2. Lårviken, Stockholm

3. Bradders, Borås

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-05-08]

Karlshamn andra dagen
En osannolikt tuff uppgift råkade team TT ut för andra dagen i Laxfestivalen. Ett fyppelhugg. Fyra laxar samtidigt på. 3 stycken hugger på samma gång. Den fjärde smäller på under rensningen av båten. Kalabalik i båten, men fiskarna går någorlunda snällt åt olika håll, så Tom, Thomas och Jorma lyckas få upp samtliga fyra! En verklig prestation som vi inte hört talas om i Östersjön i alla fall.

Nu räckte det inte riktigt ända fram. Team BBL, som tidigare år haft stora framgångar i just Karlshamn, fick hela 5 laxar denna dag och gick därmed upp i ledningen i EM.

Fisket var ovanligt bra denna dag med svaga vindar och ganska soligt väder. Flera team tog mer än en lax och det blev därmed stora omkastningar i resultatlistan. Inget av toppfem-teamen från onsdagen ligger kvar.

Imorgon börjar Trolling Masters!

Resultat efter andra dagen Laxfestivalen och EM

(OBS ej Trolling Masters)

 1.  BBL, Hallstahammar  365 p
 2.  TT, Stockholm  338 p
 3. Lillen  273 p
 4.  Skinne, Norge  265 p
 5.  Olssons Fiske  262 p

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-05-07]

EM i Karlshamn första dagen
Det blev en ganska blåsig start på årets Laxfestival i Karlshamn med vindar upp emot 10 m/s. Lite färre team än vanligt, 111 stycken, inledde tävlandet med ett halvdagsfiske.

Det närmast sagolika fiske vi själva hade under tisdagens träning (5 laxar med en på 17 kg i topp), byttes mot en blankdag. Fisken var spridd över ett stort område och några nya "flak" kom inte in undet dagen. Nästan alla team som fick fisk denna dag fick också bara en enda. Medelvikten var ganska låg, 7,2 kg och 23 laxar och öringar vägdes in. Största fisk drygt 13 kg.

Resultat efter första dagen Laxfestivalen och EM

(OBS ej Trolling Masters)

 1.  Stormfugeln Danmark  14,8 kg
 2.  Berras 12  13,18 kg
 3.  Muffa  13,16 kg
 4.  Fettrocka  12,3 kg
 5.  Rubin  10,1 kg

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-05-04]

Mot Karlshamn
Måndag eftermiddag hoppas vi att allt är klart för avfärd mot Karlshamn och EM i trolling. Det blir första trollingfisket för oss i år så vi är naturligtvis extra hungriga. Förhoppningsvis får vi i alla fall 1 träningsdag att testa alla prylar innan allvaret börjar på onsdag.

Hur många deltagare det blir vet vi inte, men säkert kommer det trollare från 5-6 nationer och 100 - 150 båtar. Men tävlingsområdet är stort så trängsel blir det bara på Tärnöryggen som vanligt.

Fisket inför tävlingen har varit ungefär som det brukar. Inget kanonfiske, men det tas stora fiskar varje dag. Störst hittills är Mattson/Olssons bjässe på 18,8 tagen ost Tärnö. Senaste fiskarna är tagna i dag (söndag). Team Strike har bordat en 10 kg:s fisk tagen i ytan bakom en kuusamo-paravan vid Hanö. Teamet fiskar för tredje dagen och Ismo berättar att vattentempen stiger hela tiden från 4,5 grader häromdagen till 6,5 idag och att vattnet är kristallklart. Han berättar också att ett finskt team tagit 3 st 4 kg:s-öringar inne i C-zonen och att ett par norrmän fått en lax på c:a 8 kg österut.

Vattenståndet i Mörrumsån är väldigt lågt trots att det regnat. Detta är både bra och dåligt. Ingen fisk stiger upp i ån utan håller sig kvar i havet, vilket är bra för oss trollare, men lite vatten drar inte heller in så mycket fisk i Pukaviksbukten, vilket är dåligt.

Någon som helst taktik har inte gått att lägga upp med de fåtaliga rapporter som kommit in hittills, utan man får hoppas att det "klarnar" lite kommande dagar.

Heta team ur TM-gänget som är speciellt duktiga i Karlshamn är Sälen, Rubin, Regal 2, Berra 1, Strike, Rö-Vitt och Helga. Många blickar kommer också att riktas mot Extreme och Olssons Fiske för att de troligtvis kommer att vara med i toppskiktet i detta års Trolling Masters. Team Camyti har aviserat att han inte hinner delta i denna tävling p.gr.a. av båtbygge.

Vi (Regal 1) kommer som vanligt att rapportera varje dag under tävlingarna med resultat och kommentarer här på hemsidan.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2003-04-27]

Första deltävlingen avgjord
Då var tävlingssäsongen igång. Årets Vänernfiske var faktiskt lite bättre än det varit de senaste åren trots farhågor om motsatsen efter yrkesfiskets härjningar med både vittjade nät före isläggningen och ovittjade under isen.

Att team Sälen skulle vinna var kanske något överraskande. Det här teamet är egentligen bäst på Östersjön och har med segern i Kinnekulle alla chanser att blanda sig i årets slutseger. Olssons Fiske:s 2:a-placering var med väntad. Teamet utklassade allt motstånd i höstas på Vänern. Huruvida man kan fiska på Östersjön får vi se i nästa deltävling... Kul att ett norrlandsteam lyckades bra på Vänern. Team Fiskmåsarna från Jämtland knep 3:e-platsen. Med hemmaplan på Storsjön i sommar har man goda chanser till en bra slutplacering. 4:an, team Extreme fiskar bra överallt. Vore mycket förvånande om de inte är med i toppen hela säsongen. Ett team till som kommer att vara med i toppen är Rubin från Bromölla. En 6:e-plats strax efter stockholmsgänget Rospiggarna ger ett hyfsat utgångsläge med den nya poängberäkningen.

Ja , den nya poängberäkningen kommer att jämna ut poängen mellan teamen är det tänkt. Detta för att behålla spänningen in i det sista. Dessutom får nu alla placeringar ned till 20:e plats olika poäng.

Regal-teamen hade tyvärr inte möjlighet att delta på Vänern utan startar upp nere i Karlshamn.

En del toppteam på Rankinglistan är inte med i årets Trolling Masters. Predator, Hallsbergs Gummi, Ivan och ett par Berra-gäng är borta. Men de ersätts av nya hungriga team. 4:a av de topplacerade gängen ifrån första deltävlingen tror jag kommer att vara med och slåss om årets SM (LRTM): Sälen, Olssons Fiske, Extreme och Rubin.

Rankingen hoppade team Sälen direkt in på 12:e plats. Extreme närmar sig den absoluta toppen och Olssons Fiske är nu bland 10 i topp-teamen. Första norrlandsgänget någonsin välkomnar vi genom team Fiskmåsarna. Ett par nygamla gäng är tillbaka genom att andra har försvunnit. Listan är nu uppdaterad. Gå in via länken i vänstermarginalen.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-11-17]

Angående agnförbudet
Som de flesta tävlingsfiskare vet har det aviserats att fiske med naturligt agn på tävlingarna i Trolling Masters skall vara förbjudet nästa år. Sista ordet är inte sagt i denna fråga. Tävlingsledningen har tillsatt en kommitté med representanter från både de tävlande och arrangörssidan. Någon form av enkät kommer förmodligen också att göras för att få höra vad vi fiskare egentligen tycker.

Det vore tragiskt för sporten om det förbjöds i tävlingarna. Just tävlandet utvecklar och förnyar trollandet genom att vi alla fiskare träffas då och utbyter erfarenheter. Alla har därmed chansen att lära sig. Att nu agnfisket anses vara överlägset på Vättern, borde göra att många fler vill anamma denna metod. Det finns inga hemligheter. Finnarna har varit hur behjälpliga som helst. Och kom gärna in i butiken. Vi i Team Regal visar gärna hur vi har fiskat på Vättern de senaste åren.

En del hävdar att det skulle säljas mindre beten om agnfisket bredde ut sig. Det tror jag inte alls. Metoden är inte alltid bäst. Den fungerar dåligt på t.ex. vandringsfisk (vår erfarenhet). Därför kompletterar fiskesätten varandra och man måste ha grejer för både naturligt agn och artificiella beten.

Andra hävdar att det är svårt att få tag i löja eller vad man vill nu fiska med för agn. Det är det inte alls. Under hela sommaren och hösten finns löja mycket lättillgänglig nära land. Det går bra att meta upp den, eller om du tycker det tar för lång tid så finns betesnät eller kastnät att köpa. Och kommer efterfrågan att bli tillräckligt stor, finns agnfisk med all säkerhet att köpa i en del redskapsbutiker (hos oss t.ex.).

Återkommer säkert i denna fråga.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-11-05]

Trolling Masters-Rankingen uppdaterad
Vi önskar team Fettrocka och Normark Trout välkomna in på Rankinglistan efter Laxcup Vättern. Fettrocka är ett ganska färskt gäng medan Normark Trout med Magnus Davidsson vid spakarna, varit med i flera år nu. Bägge tog sig en bra bit upp på listan. Tack vare vår egen 2:a plats på Vättern seglade vi själva upp i topp. Tryck på länken i vänsterspalten så kommer ni in på listan.
Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-11-04]

Efter Laxcup Vättern
Det har varit lite svårt att uppdatera hemsidan under de hektiska tävlingsdagarna på Vättern. Här kommer i alla fall en slutrapport:

Det kändes extra bra att vi kunde ta hem slutsegern av egen kraft och inte lita på att andra skulle fiska bort sig. 2:a-platsen i sista deltävlingen på Vättern gjorde att vi ohotade tog hem den totala slutsegern i SM och Landrover Trolling Masters. Jimmy och undertecknad hade en mycket lättsam resa hem under söndagen. Vi tackar varmt för alla gratulationer i form av mail, telefonsamtal, ryggdunkningar, bjuda på öl m.m.

Resan som vi skall göra för prispengarna (53.000:- fick vi med oss) lutar åt Big Game-fiske i något varmt land, kanske i Afrika senare i vinter. Tips mottages gärna.

Fisket på Vättern var så bra som vi hoppats på. Många och stora fiskar. 74 laxar första tävlingsdagen med en medelvikt på 5,2 kg är nytt rekord för tävlingen.

En tendens i år var att fisken gick lite längre ut och var mer inriktad på nors än spigg . Därför fungerade riggarna bättre än ytspöna (åtminstone för oss). Norrut var fisket dåligt. Axstål och utanför Karlsborg hade det bästa fisket.

Trolling Masters avslutades på fredagen (2 dagar) och denna deltävling vanns av team Fettrocka som tillfälligt hade hyrt in förstärkning i form av Jan Bogg. Det genidraget gav Laxcupens största lax på över 12 kg. Andraplatsen snöt vi själva (Regal) efter att tagit 2 hyfsade laxar på fredagen (att lägga till torsdagens 7 kg:s). Normark Trout brukar ofta fiska bra här på Vättern. Nu blev det 2 fina 7 kg:s-laxar och därmed en 3:e-plats. Team Bus ville inte trängas utan åkte norrut och var ett av de få teamen som lyckades där med en 4:e plats.

Resultat sista deltävlingen 2002 LRTM Vättern

 1
 Fettrocka, Västerås

 21,88

 2
 Regal 1, Stockholm

 16,68

 3
 Normark Trout, Järlåsa

 15,68

 4
 Bus, Askersund

 14,28

 5
 Marin Fritid Honda

 12,10

I den lokala tävlingen (Laxcup Vättern) trodde man inte sina ögon efter första tävlingsdagen. En ryss! (team Ladoga) ledde och hade fiskat fullt (sex laxar). I Ryssland kan man väl inte trollingfiska? Jodå, det kan man. Ryssarna har ett intensivt samarbete med finnarna och har kraftigt utvecklat fisket med agn tillsammans.

Att man nu i Trolling Masters förbjuder agnfiske är att gå tillbaka flera år i utvecklingen. I USA och Canada, som är de stora trollingstaterna i världen, är det tillåtet i tävlingarna. Och Trolling Masters är ju en tävling där det trollingteam som bäst behärskar olika metoder på skilda platser i Sverige skall vinna.

En annan negativ effekt som agnförbudet för med sig är att många utländska team från öst inte kommer hit. Dessa duktiga fiskare är mycket frikostiga med råd och tips och sätter onekligen färg på de tävlingar som man deltar i.

Det är faktiskt bara på Vättern som löjfisket normalt ger mer och större fisk än wobblers. Och inte alltid här heller. Den största fisken i årets Laxcup Vättern på 12 kg togs på en Bomber!

Nu har Peter Prag deklarerat att han kommer att tillåta naturligt agn som trollingbete i Laxcup Vättern även i framtiden. Trolling Masters är i alla fall välkomna att inkludera tävlingen i serien. Hur man i så fall skall lösa löjfrågan återstår att se. Skall det vara förbjudet för Trolling Masters-deltagarna att använda löja här, medan det är tillåtet för övriga deltagare? Eller skall man undanta denna deltävling från förbudet?. Vi får se. I vilket fall som helst får man anpassa sig och rätta in sig i ledet.

Nytt 2003 är också att Mellerud-tävlingen i Vänern försvinner. Istället får Karlskrona en sommartävling i slutet av augusti på lax och stor öring. Tyvärr kan vädret vara lite lynnigt där liksom i Mellerud. Annars tycker vi nog att det är bra med en riggfisketävling för att ha så skilda fiskemetoder som möjligt på tävlingarna. Kanske vi också får lite fler deltagare från sydligaste Sverige igen. Det har varit väldigt skralt med det de senaste åren.

Slutställningen i årets LRTM hittar ni via länken i vänsterspalten

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-10-31]

Tuff start i Karlsborg
Laxcup Vättern startade under torsdagen med måttliga vindar, som dock ökade efterhand och kulminerade under eftermiddagen då det periodvis var riktigt tufft. Det blev stora problem att köra i motvind varför man inte kunde vända tillbaka och köra över ett hett område flera gånger på effektivt sätt. Trots det togs det väldigt mycket fisk denna dag. Över 70 st vilket jag tror är rekord för 1 dag på denna tävling. Och storleken var det sannerligen inget fel på heller. Största fisk var på drygt 10 kg och det togs ett helt gäng mellan 7 och 10 kg. Våra finska och ryska vänner dominerde rejält både antalsmässigt och medelvikten på sina fiskar.

I Trolling Masters blankade Rö-Vitt, Extreme och Rubin. Team Bus leder och vi själva ligger på en 5:e plats preliminärt.

Resultat efter första dagens tävling på Vättern LRTM

 1
 Bus, Askersund  162,8 p

 2
 Spec, Lundsbrunn  117,2 p

 3
 Marin Fritid, Laxå  100,8 p

 4
 Normark Trout, Järlåsa   81,8 p

 5
 Regal 1, Stockholm   79,8 p

  6
 Sporting, Örebro   71,2 p

 7
 Östergren, Hammarö   61,8 p

 8
 Skinne, Norge   60,6 p

 9
 Strike, Stockholm   60,4 p

 10
 3Wille   58,2 p

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-10-27]

Grande Finale
Vi får hoppas att det inte ser likadant ut i Karlsborg kommande vecka som på bilden ovan. De prognoser som vi fått hittills ser riktigt bra ut med måttliga vindar och mycket sol.

Pirrigt är det. Även om vi kanske har lite bättre förutsättningar att ta hem LRTM än Extreme, Rö-Vitt och Rubin, så är fiske just fiske. Det är hur lätt som helst att fiska bort sig. Och att alla 3 konkurrenterna om slutsegern skulle fiska dåligt samtidigt är inte sannolikt. Alltså är det öppet för en mycket spännande och nervig final. Själva måste vi placera oss 5:a eller bättre för att öka på vår poängskörd.

Fisket på Vättern sista tiden har knappast varit på topp. Däremot är medelvikten mycket hög. Det fångas fisk av de flesta båtar, men antalet är oftast 1 eller 2 fiskar per pass. Nästan alla fångstrapporter kommer från Axstål, Ombo öar och Hästholmen, men det beror nog mest på att det nästan uteslutande är här man fiskar. Det kommer att bli trångt, mycket trångt utanför Granvik under tävlingen.

Landfiskarna norr om Granvik har fått en del spiggjagande lax. Trollingfiskarna har också fått fisk med siklöja i magarna. De hårda vindarna sista tiden har säkert rört om ordentligt i grytan. Att dra några tvärsäkra slutsater att här finns betesfisk och lax går nog därför inte, utan man får nog jaga runt en del för att hitta bästa fisket.

Många utländska team kommer att delta i årets tävling. Mest hotfulla är finnarna med sina löjfiskeexperter. De placerar sig alltid bland de bästa i den här tävlingen. Men vi svenskar lär oss och det finns säkert flera team som lagt ned en del krut på detta fiskesätt och kan ta upp kampen med finnarna.

En hel knippe med team från Stockholm åker ned till tävlingen. Regal 1 och Regal 2 deltar naturligtvis och finns på plats så att det hinns med någon träningsdag också. Vi kommer att rapportera extra flitigt om inte vädret ställer till det.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-10-20]

Bra fiske i Mellerud
Trots att domedagsprofeterna varit framme och klassat ned fisket i Vänern i år, kan jag inte minnas att att det tagits så mycket fisk på en tävlingsdag i Mellerud på många år. Om metoderna förbättrats eller om det var gynnsamma förhållanden eller att det helt enkelt inte är så illa som en del påstår får framtiden utvisa.

En sak var dock helt klar. De lokala teamen dominerade fullständigt. I Nordiska Mästerskapen belades 13 av de översta 20 platserna av team hemmahörande runt Dalbosjön. Slutsatsen man drar av det är att Vänern är så speciell och att det krävs väldigt mycket fiske här om man skall ha en chans att placera sig i topp.

Enda tävlingsdagen blev i alla fall lördagen. Vi hann knappt få ut grejerna förrän VHF:en sprakade igång: "Vi har en på c:a 6 pannor i båten". En stund senare från ett annat team: "Vi har 2 godkända redan". Och så fortsatte det: "Tinca 2 till Tinca 1. Hur går det?" Tinca 1: "Javars, vi krokade just av den 3:e laxen." Strax efter lunch ekade den riktiga dräparen ut från VHF:en: "Vi har fiskat fullt och åker in!"

Fram tills dess var vi själva ganska optimistiska eftersom vi hade en hyfsad lax i båten. Men nu sjönk humöret betydligt och man började ifrågasätta sitt eget fiske. Det här syndromet uppträder oftast när inget hänt på ett par timmars fiske. Men det uppträder alltid om man hör att andra får fisk, även om det bara gått en liten stund sedan man själv fått en fisk.

Nu visade det sig att det bara var ett gäng som fiskade "fullt" och att vår enda lax skulle räcka så långt som vår målsättning var med denna deltävling i LRTM. För våra starkaste konkurrenter i totalställningen gick det på följande sätt: Rubin fiskade bort sig helt och måste därmed vinna i Karlsborg för att ta hem slutsegern. Rö-Vitt fick en fisk som inte förbättrade deras egen poängskörd och tänkte därför inte väga in den. Men när de fick höra att det fanns en liten möjlighet att peta ned oss en placering så ändrade de sig snabbt, och fisken vägdes i alla fall. Nu hjälpte inte det. Vi hade marginalerna på vår sida (som vi haft hela detta år). Extreme var vi mest oroliga för. Vi hade hört via telefon att de fiskat mycket bra och hade segerchans och skulle därmed gå förbi oss i totalställningen. Men återigen hade vi marginalerna med oss. Med 250 gram fram till 2:an slutade de på 3:e plats. Och vi själva hade hela 20 gram tillgodo på teamet bakom oss och räddade därmed 8 viktiga TM-poäng.

Segraren i Mellerud, Olssons Fiske med Anders Olsson som kapten, känner vi inte till så väl. Men de vann med förkrossande marginal och det skall bli intressant att följa deras fortsatta tävlande.

Vi återkommer med Ranking- och LRTM-listorna.

Resultat LRTM Mellerud 2002.
 Plac  Namn

 Vikt

 1
 Olssons Fiske, Töreboda

 29,735

 2
 Muffa, Motala

 13,835

 3
 Extreme, Skövde

 13,585

 4
 Helga, Tibro

 11,825

 5
 Öland, Borgholm

 13,400

 6
 Troll, Skövde

 6,315

 7
 Falun, Falun

 6,160

 8
 Tinca 2, Järpås

 6,110

 9
 Berras Sportfiske NO, Åkersberga

 6,075

 10
 Regal 1, Stockholm

 5,245

 11
 Fiskmåsarna, Strömsund

 5,225

 12
 Rö-Vitt, Degerfors

 4,715

 13
 BBL, Hallstahammar

 4,590

 14
 Fettrocka, Västerås

 3,590

 15
 Daggarna, Stockholm

 3,320

 16
 Catch a Lot, Stockholm

 3,260

 17
 Offshore, Åmål

 3,240

 18
 Bradders, Bredared

 3,150

 19
 Camyti, Sölvesborg

 3,035

 20
 Sporting, Karlstad

 2,890

 21
 Strike, Stockholm

 2,725

 22
 Tuna Sportfiske 2, Eskilstuna

 2,380

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-10-17]

Inställda dagar på Vänern
Både 1:a och 2:a tävlingsdagarna har p.gr.a blåsten blivit inställda här i Mellerud. Under gårdagen (onsdag) gav sig i alla fall ett antal team ut för träning. Och det plockades upp en hel del fisk av skaplig kaliber. De flesta som vi såg rensas hade spigg i magen men vi fick även fisk som hade kalasat på smånors. Däremot verkar inte fisken äta siklöja för närvarande.

Imorgon fredag är första Trollingmasters-dagen. Väderprognosen ser något bättre ut varför vi tror och hoppas på körning. Återkommer.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-10-13]

Inför Mellerud
Veckan som kommer avgörs nästsista deltävlingen i årets Trolling Masters på Vänern. När detta skrivs (söndag) är redan ett antal team på plats för träning. Men det blåser hårt så träningen består nog mest av torrfiske på kajen.

Fisket på Vänern har tidigare under hösten varit ganska dåligt. En del skyller på yrkesfisket, andra på det varma vattnet. I alla fall har det sista veckan börjat komma upp en del fisk, och medelvikten tycks vara bra.

Nordostan har dominerat en tid nu. Siklöjan lär röra sig mot vinden. Alltså skall man fiska i nordöstra hörnet av Dalbosjön. Men å andra sidan följer spiggen med vinden. Då bör man fiska i sydvästra hörnet. Norsen då? Svårt är det.

Tomic, Bomber, Rapala och Strike Pro tillsammans med mängder av snedseglande kopior av dessa dominerar i betesboxarna. Men flutters har även periodvis fiskat framgångsrikt. I år kommer vi också få se en hel drös med löjfiskare.

Vänern är inte vårt (team Regal 1) starkaste vatten. Vi har aldrig kommit bland de 5 bästa här. Däremot är teamen som skuggar oss i Trollingmasters väldigt duktiga Vänerfiskare (1:a och 2:a platser i Kinnekulle). Så det blir tufft, mycket tufft att hålla ställningen.

Vi börjar fiska på tisdag, då det enligt SMHI skall börja lugna ned sig. Både Regal 1 och Regal 2 (Tapsa och Solveig) deltar. Vi rapporterar löpande från hela tävlingen här på hemsidan.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-07-10]

Listorna uppdaterade
Nu är både Trolling Masters-listan och Rankingen uppdaterade. Team Extreme har nu kommit in på Rankingen för att stanna kvar så länge de tävlar. Vi i Regal 1 tog oss upp på samma poäng som "omöjliga" Helga. Får se om det blir en replik på Vänern i nästa deltävling. För Camyti blev Storsjön en besvikelse. Inga poäng alls. Rö-Vitt är som vanligt heta och staplar topplaceringar på varandra, även på Storsjön. Berra 1 tog sin första 5-i-topp och avancerade också på Rankingen liksom Rubin. Sistnämnda var också det team som lyckades lura flest kanadarödingar på Storsjön.

I LRTM hårdnade kampen framförallt mellan Regal 1 och Rö-Vitt. 40 resp 39 poäng. Nu säger en del att vi redan kopplat greppet, eftersom vi bara räknat två deltävlingar. Men så är det naturligtvis inte. Vinner t.ex. Rö-Vitt på Vänern (vilket de är fullt kapabla till) och vi fiskar bort oss (vilket vi är fullt kapabla till), är det helt öppet inför avslutningen på Vättern. Flera andra team har också goda chanser.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-07-06]

Sanslöst flyt
Just nu har vi ett sanslöst flyt i vårt team. Seger igen, och nu på för oss helt nya vatten.

Andra och sista dagen av LRTM på Storsjön bjöd på betydligt bätttre fiskeförhållanden än första dagen. En frisk nordostan gjorde att framförallt öringen gick betydligt lättare att komma till tals med, och redan efter en kvarts fiske hade vi första godkända fisken i båten. Och så fortsatte det. 5 fiskar mellan 1 och 2 kg hade vi i vår fångstpåse vid invägningen vilket räckte till en ganska solklar seger även över kanadaröding-specialisterna.

Eftersom kanadarödingen och öringen har så olika livsstil, måste man göra ett taktikval vilken art man skall fiska på. Och att välja taktik är inte alldeles lätt ser man i resultatlistan. Under lördagen var det en viss fördel till rödingfiskarna medan det på söndagen var öringfiskarna som firade störst triumfer.

Det humusfärgade vattnet i sjön kräver speciella färger för att få fisken till hugg. Wobblers är absolut bäst för öringen. Tietsä och Bomber lyckades vi med. Kanadarödingen kräver ett så speciellt fiskesätt att vi inte går in på det här.

Storsjön är definitivt en trollingarena att satsa på. Här finns en lågt utnyttjad fiskeresurs och ett lokalt intresse att bygga vidare på. Avståndet från södra Sverige är överkomligt och fisktillgången i sjön är mycket god. Och vi hoppas att Hallen med sitt fina arrangemang vill stå som värd igen för oss tävlingstrollare.

Vi återkommer med totalställning och rankinglista i Trolling Masters under veckan.

Slutresultat LRTM Hallen, Jämtland 2002

 Plac
 Teamnamn  Poäng  LRTM

 1
 Regal 1, Stockholm

 144,1

 20

 2
 Extreme, Skövde

 103

 17

 3
 Rubin, Bromölla

 102,5

 15

 4
 Berras 1, Stockholm

 101

 13

 5
 Rö-Vitt, Degerfors

 80,1

 11

 6
 Cadputer, Stockholm

 66,4

 8

 7
 Catch-a-Lot, Stockholm

 43,7

 8

 8
 Regal 2, Stockholm

 41,5

 8

 9
 Trollspöet, Järpås

 40,6

 8

 10
 Tuna Sportfiske, Gunnilse

 33,7

 8

 11
 Jämtkraft, Frösön

 32,9

 5

 12
 Troller, Uppsala

 29

 5

 13
 Hallsbergs Gummi

 26,4

 5

 14
 Fiskmåsarna, Strömsund

 24,8

 5

 15
 Bus, Askersund

 23,9

 5

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-07-05]

Bleke på Storsjön
På Storsjöns västra strand ligger den lilla orten Hallen som står som arrangör för 4:e deltävlingen i LRTM. Hela byn har varit engagerad i förberedelserna för att få den fina hamnanläggningen klar till tävlingarna.

39 startande team fick uppleva en fullständigt vindfri dag på Storsjöflaket första tävlingsdagen. Inte minsta vindpust på hela dagen. Därmed fick de trollingteam som satsade och kunde kanadaröding- fisket fördelar framför öringfiskarna. Rödingen går ju djupare och påverkas inte lika negativt av det lugnt väder. Genomsnittsvikten är också betydligt högre på kanadarödingen.

Bäst denna första tävlingsdag lyckades Jesper Ejemo och Bert Mårdh i team Berras 1. Häruppe har Jesper fiskat mycket och tillhör definitivt en av favoriterna. 2 st kanadarödingar på 2 resp 2,5 kg lyckades teamet fånga. Team Extreme från Skövde var det andra gänget som lyckades ta två fiskar. Övriga fick 1 fisk var. Flera av toppteamen i Trolling Masters tillhör också tätklungan på Storsjön.

Ställningen i LRTM efter första dagen Hallen, Jämtland

 1
 Berras 1, Stockholm

 2
 Extreme, Skövde

 3
 Trollspöet, Järpås

 4
 Jämtkraft, Frösön

 5
 Cadputer, Stockholm

 6
 Hallsbergs Gummiverkstad

 7
 Rubin, Bromölla

 8
 Bus, Askersund

 9
 Rö-Vitt, Degerfors

 10
 Regal 1, Stockholm

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-07-03]

Ny regel i LRTM
P.gr.a. det fusk som förekommit i tidigare Trollingmasters-tävlingar har tävlingsledningen för LRTM infört vissa tillägg i reglerna, som omedelbart träder ikraft:

1. Man får inte ha mer än 10 rullar och 10 spön i båten i trollingtävling där LRTM ingår.

2. I samband med kaptensmötet på morgonen skall det lottas 10 tävlingsbåtar som besiktigas av arrangören utsedd personal (ej tävlingsdeltagare). Då kollas även VHF, flytoveraller och nödraketer.

3. Team som vägrar låta sin båt besiktigas eller påträffas med mer än 10 spön eller rullar ombord, kommer att bli diskvalificerade från hela årets LRTM.

Både Sportfiskarna och Fiskejournalen känner sig mycket ledsna och besvikna över att det finns team som inte kan tävla på samma villkor som majoriteten.

Regal-teamen applåderar denna skärpning som förhoppningsvis sätter stopp åtminstone för denna typ av fusk.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-07-02]

Jämtland i fokus
Kommande helg står Storsjön i Jämtland i centrum för Sveriges trollingfiskares intresse. Trolling Masters-deltagarna skall tävla om vem som kan lura störst och/eller flest kanadarödingar och öringar. Eftersom minimigränsen är satt till 50 cm blir det nog inte så många öringar som vägs in. Enligt uppgift nätfiskas det ganska hårt vintertid på Storsjön, varför öringen har svårt att hinna bli stor innan den fastnat i maskorna. Kanadarödingen däremot tas sällan i näten beroende på annorlunda uppehållsplatser och leverne. Och de kanadicker som fångas under tävlingen, kommer också att klara gränsen. Men hur många blir det? En, två eller många? Det blir bara vilda gissningar. Svårfiskade är de i alla fall.

Kanadarödingen är en långsamtväxande fisk som mestadels tillbringar sin tid liggande på botten. Den äter och jagar bara under korta perioder, vilket gör den extra svår att fånga. Högtryck och värme lär i alla fall bättra på chanserna, och enligt 5-dygnsprognosen skall värmen komma på fredag!

Ytterst få av LRTM-teamen har provat detta fiske förut, vilket gör det än mer spännande. En del grundläggande metoder finns och jag tror att de flesta teamen har tagit reda på dessa. Både vi själva i Regal 1 och Tapsa o Solveig i Regal 2 deltar och vi kommer som vanligt att rapportera dagligen från tävlingarna

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-06-05]

Ranking- och LRTM-listorna
Nu är Ranking- och LRTM-listorna uppdaterade. På Rankinglistan är Camyti och nosar ledande Helga i bakhasorna med endast 2 poäng efter. Regal II avancerade till en 9:e plats och nya på listan är Troller och Abel.

I Trolling Masters ryckte ingen ifrån, utan det tillkom istället flera nya team med ungefär samma poäng som de tidigare toppteamen hade. Framtiden ser mycket oviss och spännande ut.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-06-03]

Slutrapport Nynäs
Även om de flesta deltagarna i årets Nynäs-tävling snabbt vill glömma 4 fisklösa dagar, finns de några som idag sken ikapp med solen. Team Troller ifrån Uppsala, som för några år sedan vann Ålandstävlingen, gjorde det taktiskt riktiga att ligga och nöta vid Landsort hela tiden. De resonerade som så, att kommer det någon lax så är det störst chans att den kommer förbi här. 3 st lyckades de skära av vandringsvägen för och det räckte till seger både i Trollingmasters och Laxcup Nynäs.

De flesta andra som lyckades ta fisk fick sina här också. Dock inte tvåan i tävlingen, team Abel, som tog åtminstone den ena av sina två laxar nere vid fyren Gustaf Dahlén. Eftersom vi själva i Regal 1 misslyckades, glädjer vi oss extra mycket åt Tapsa och Solveig i team Regal II. De knep 3:e-platsen efter en lyckad sista dag med en 11-kg:s lax.

Det varma vädret gjorde att fisken ogärna gick uppe i ytan. Nästan samtliga fiskar togs på rigg och det tog nog någon dag eller två innan många team förstod det.

Det hördes en del argsinta röster om fusk med för många beten och/eller för många fiskande spön på vissa teambåtar under tävlingen. Tyvärr kunde vi också, med hjälp av kikare och det lugna vädret, konstatera att detta var sant. Vi nämner inga namn här eftersom det inte går att bevisa, men hoppas att de som sysslar med detta blir lite skraja, när jag nu skriver om det. Hur man egentligen skall komma åt problemet vet jag inte, men diskussionen kanske kommer igång nu.

Varför fisket är så dåligt här i Stockholm än så länge vet vi inte. Vi vet inte ens om huvuddelen av vandringslaxen har kommit eller om den vandrat förbi eller tagit en annan väg. Eller är det helt enkelt ett osedvanligt dåligt laxår? Vi hoppas naturligtvis att kommande veckor bjuder på massor med lax. Vi rapporterar löpande på "Rapport Stockholm".

Slutresultat Landrover Trolling Masters i Nynäshamn 2002

 1.
 Troller, Uppsala

 20 p

 2.
 Abel, Åkersberga

 17 p

 3.
 Regal 2, Stockholm

 15 p

 4.
 Fettrocka, Västerås

 13 p

 5.
 Camyti/Suzuki, Sölvesborg

 11 p

 6.
 Daggarna,

 8 p

 7.
 Fish On! VTK, Kumla

 8 p

 8.
 Helga, Tibro

 8 p

 9.
 J.S.M., Karlsborg

8 p

 10.
 sir Catch a Lot, Stockholm

 8 p

Ranking- och Trollingmasterslistor kommer imorgon.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-06-01]

Laxcupens 3:e dag
Trolling Masters första och Laxcupens 3:e dag blev tyvärr lika fiskfattig som det tidigare dagarna. Team Camyti hade, efter kontakt med yrkesfiskare, bestämt sig för att ta en chansning och ta den långa resan ned till Gustaf Dahlen-fyren utanför Oxelösund. 8-10 andra båtar hängde på. Och det var ett lyckat drag. 4 av de 10 fiskar som fångades denna dag kom härifrån. Bl.a. dagens största på 12,3 kg med team Abel som fångstmän. Tack vare denna fisk gick man upp i ledningen både i Trolling Masters och Laxcup Nynäs.

Ställningen efter första dagen i Landrover Trolling Masters:

 1
 Team Abel, Åkersberga

 2
 Team Fettrocka, Västerås

 3
 Team Camyti/Suzuki, Sölvesborg

 4
 Team Daggarna,

 5
 Team Helga, Tibro

 6
 Team J.S.M, Karlsborg

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-05-31]

Laxcupens 2:a dag
Det finns endast spridda enstaka fiskar i tävlingsområdet för närvarande, kunde dagens fiskare konstatera efter 2:a tävlingsdagen. Sydvästvindarna hjälpte åtminstone inte under dagens fiske till att driva in några nya laxflak. Endast 8 godkända laxfiskar fångades. En av de sämsta dagarna i Laxcupens historia. Störst lax fick danskgänget Lögn (??) med en fisk på 15,68 kg. Övrigt att notera är att inget av teamen som fick fisk under gårdagen, fick fisk idag.

Team Storfisken leder fortfarande med Järnet på 2:a plats och danskarna 3:a. Imorgon lördag börjar Trollingmasters som sätter extra nerv på tävlingen.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LTM [ 2002-05-30]

Laxcupens 1:a dag
Svaga vindar dominerade under första tävlingsdagen i Nynäscupen. Ungefär lika många fiskande åkte till Landsort respektive Grän. Och efter min bedömning togs det ungefär lika mycket fiskar på varje ställe (man får ju inte veta allt). Men 13 laxar, som det totalt fångades, får betecknas som ganska dåligt. Ostvindar har ju dominerat ett tag nu. En vindkantring skedde under eftermiddagen till sydväst. Ofta betyder detta bättre fiske. Vi hoppas att det stämmer även denna gång.

Team Storfisken leder lokaltävlingen före Järnet. De var de enda teamen som lyckades ta 2 fiskar. Thomas Collin och Lennart Hägerfeldt i Järnet fiskar alltid bra hemma i Stockholmsvattnen och kommer att bli farliga under Trolling Masters (lördag-söndag).

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-05-29]

Skjutområdet
Här ovan ser ni kartan med det avlysta området rödmarkerat. Enligt militären är det 2,3 distansminuter från land i skjutområde C. Rekommendationen är att ta till ytterligare 10 % för att vara säker på att man inte vinglar på skjutområdet.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-05-14]

Storslam i Karlshamn
Det blev verkligen storslam för oss i Laxfestivalen i Karlshamn. Totalseger och vinst i Trollingmasters. Dessutom Laxakungar för största lax. Och priserna gick inte av för hackor. Halva bilen fylldes innan vi kunde pressa in våra personliga grejer.

En osannolik dag:

Att vi skulle köra österut hade vi klart för oss efter fredagens inblåsta tävlingsdag. Vi träningsfiskade i alla fall och hittade fisk vid Tånghällan. Ganska nära land hade vi också indikationer på. Och inte alltför skarpa färger på skedarna i det ganska klara vattnet. Körning i medelhög fart.

Växelwiren till motorn hade gått av kvällen innan, varför vi var lite oroliga för eventuella drillningar av större fisk. Det gick helt enkelt inte att lägga ur växeln. Och vädret var tufft med vindar på c:a 10 m/s.

Nåväl, vi kom i alla fall iväg som vi skulle och hann inte mer än att lägga ut betena förrän vi fick trippelhugg. Alla tre ytspöna på ena sidan löste ut nästan samtidigt. En lax på 5 kg, en näbbgädda och en fisk av okänd storlek och art. Vilken start på dagen!

2 timmar senare klev nästa lax på. Även den på ett ytspö. 11 kg och ryggdunkningar och kamplusta. Efter ytterligare 2 timmar i samma område var det dags igen. Nedersta riggspöet löser ut och en alldeles tokig 10-kg:s lax går upp och hoppar 5 gånger. 10 sekunders kontakt och sedan är den borta. Efter invevning såg vi vad som hade hänt. Kroköglan hade gått av! Sådant får inte hända. Dålig kvalitet.

Byte av samtliga krokar av den sorten. När vi vänder tillbaka får vi nytt påslag på innersta ytspöet. Stor fisk och glädjetjut i båten. Strax under 14 kg. Nu känner vi riktig segervittring. Vi hör att Camyti har 2 fina fiskar i båten och Bradders 4 fiskar. Även Rubin lär ha fiskat bra. Räcker våra fiskar hela vägen?

16.15 kommer avgörandet. Åter ett ytspö böjer sig försiktigt. Näbbgädda?. Men det böjer sig mer och mer och plötsligt löser det ut och rullknarren går igång. Ganska lugnt men bestämt. 50 meter ut och 50 meter att sega in. Ett par gånger så och sedan ett gigantiskt hopp. Då såg vi hur stor den var.. Rensa hela båten från allt som ligger i vattnet. Försökte styra upp båten så nära vindögat som möjligt för att få ned farten. Växeln gick ju inte att lägga ur.

Efter en halvtimma kom fisken nära båten för första gången. I samma ögonblick kommer en våg och kastar över båten på andra bogen. Laxen hamnar under båten och simmar över på fel sida. Att springa fram på fördäck på en Ryds 550 HT (se bild ovan) med 10 cm skarndäck i 10 m/s med ett spö i ena handen och en 24 kg:s lax stretande lax i andra ändan är en balansakt, jag lovar. Men teamkompisen klarade det och vi kunde håva fisken säkert en kvart senare och tävlingstiden klarade vi med 20 minuters marginal.

PS. Vi fick under kvällen höra att den ena deltagande butikskonkurrenten brutit i förtid och åkt hem och den andra fångat tävlingens minsta fisk. DS

Vi återkommer under veckan med uppdaterade Ranking - LRTM-listorna.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-05-10]

Inställt men visst hopp
Trots ganska hårda vindar åkte många team ut och tränade efter dagens beslut om att inställa tävlandet. Och av rapporterna att döma är fisket ganska bra. De flesta teamen som vi haft kontakt med har fått eller tappat lax eller öring. Blir det körning under lördagen kan vi nog räkna med hyfsat bra fiske. Sydostan hjälper också till.
Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-05-10]

Bortblåst?
Det ser dystert ut för tävlandet i Karslhamn. Nu på morgonen första tävlingsdagen i Trollingmasters blåser det 13 m/s ute vid Hanö, och starten är uppskjuten. Prognosen ser tyvärr likadan ut både för eftermiddagen och morgondagen: fortsatt blåst. Skulle det bli så räknas denna deltävling bort helt och det blir högst 5 deltävlingar i år. Inte bra för oss som inte deltog i Hällekis.
Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-05-05]

Karlshamn nästa
Rankinglistan är nu uppdaterad inför tävlingen i Karlshamn. Rö-Vitt gick upp på en ganska ohotad 2:a plats som de är väl värda efter segern på Vänern. Ett av få team som har kapacitet att slå till på vilken tävling som helst. Lika duktiga i Blekinge, Stockholm som på Vänern. På Vättern har de dock inte vunnit ännu.

Bästa avancemanget har Mariestads SFK gjort som gick direkt upp på 9:e plats. De hette tidigare team Krogen och har enligt rykten olika teammedlemmar för olika tävlingar. Är det så, plockas de bort från rankingen. Meningen med listan är ju att visa vilka team som är de duktigaste fiskarena. Då skall det också vara samma stomme i teamet.

Team Järnet och Regal II har också klättrat rejält och är därmed etablerade på listan. Starka gäng som nog kommer att knipa några bra placeringar i år. I övrigt har flera nygamla gäng kommit in med team Ivandraget i spetsen.

Hela 88 team är nu med i årets Trolling Masters och nästan alla kända namn finns där. Det kommer att bli mycket spännande och prestigeladdat. Kul också om några nya gäng visar framfötterna.

Både Regal I och Regal II deltar i Karlshamn varför vi naturligtvis rapporterar flitigt både före och under tävlingarna.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LRTM [ 2002-04-28]

Inställt på Vänern
Söndagen blåste tyvärr bort varför lördagen blev enda tävlingsdag i Landrover Trolling Masters. Suveräna Rö-Vitt triumferade igen och kommer nu att satsa stenhårt på att äntligen ta hem totalsegern i Trolling Masters. Och de kommer att bli svårstoppade. Övriga tänkbara kandidater fiskade mer eller mindre bort sig eller deltog ej. Naturligtvis kan några av de andra teamen som fiskade bra här ta någon topplacering till, men det räcker inte. Man måste nog också delta i minst 5 av 6 deltävlingar för att ha en reell chans. Och det är inte så många, förutom Rö-Vitt, som mäktar med det av de bästa teamen. Här följer de 15 bästa från första deltävlingen i Landrover Trolling Masters.

 1.
 Rö-Vitt, Degerfors

 20 p

 2.
 Mariestads SFK (f.d. Krogen)

 17 p

 3.
 Extreme, Skövde

 15 p

 4.
 Tuna Sportfiske, Gunnilse

 13 p

 5.
 BBL, Hallstahammar

 11 p

 6.
 Hallsbergs Gummi

 8 p

 7.
 Sundbybergs Sportfiske, Sthlm

 8 p

 8.
 Olssons Fiske, Töreboda

 8 p

 9.
 Ivandraget, Stockholm

 8 p

 10.
 Zilquist, Karlskoga

 8 p

 11.
 Borgs Motor, Kumla

 5 p

 12.
 Grizzly, Danmark

 5 p

 13.
 Järnet, Stockholm

 5 p

 14.
 Östergren, Skoghall

 5 p

 15.
 Måsen, Götene

 5 p

Vi lägger ut den nya Rankinglistan om några dagar. Vi måste gå igenom gamla tävlingsresultat för en del nya team som återkommit efter något års frånvaro.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LTM [ 2002-04-27]

Kinnekulle första LTM-dagen
Tyvärr har våra rapportörer varit lite trötta efter dagens tävlande, varför vi inte fått ordentlig information hur det har gått för trollingmasters-teamen speciellt. Vi vet dessutom inte riktigt vilka team som anmält sig på slutet varför listan nedan är ytterst preliminär.

I alla fall kan vi konstatera att fisket varit betydligt sämre än vanligt. De signaler som kommit denna vinter,om att det omfattande och ökande nätfisket på Vänern kan påverka sportfisket negativt, kanske redan har visat sig vara sant. En grov uppskattning är att det bara fångats hälften så mycket lax mot vad det brukar på Kinnekulleträffen.

Här är i alla fall en lista på 10 team i topp som vi tror är med i LTM efter dag 1:
 Rö-Vitt
 Mariestads Sportfiske
 Extreme
 BBL
 Broolin
 Hallsbergs Gummi
 Sundybergs Sportfiske
 Olssons Fiske
 Ivandraget
 Järnet

Det glädjer mig att jag inte ser Berra 1 fastän jag letar djupt, djupt ned i resultatlistan.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

REGAL    TÄVLINGS-AKTUELLT med LTM [ 2002-04-21]

Landrover Trolling Masters
Kommande helg kör årets trollingcirkus igång på allvar med tävlingen i Hällekis. Anmälda team är ungefär som förra året antalsmässigt. Däremot har en mängd gamla trollingteam slutat med denna form av tävlingar. Hela 10 st av de 25 bästa på Rankinglistan har icke anmält sig. Som tur är har det tillkommit lika många nya team. Och det kanske är positivt med föryngring och förnyelse. Toppteam som slutat (tillfälligt ?) är Rival, Fiskeshopen, Dorado, Jaffa, Iftech, Jolo och Branheim. Kvar bland toppteamen finns fjolårssegrarna Helga samt Camyti, Rö-Vitt, Regal, Predator och Berras 1.

Berra har liksom förra året 5 st team under sitt namn. Vi (Regal) har 2 st. Sporting har anmält 3 team. Det blir en riktig prestigekamp i de tävlingar där alla tre butikerna är representerade. Tyvärr kan vi inte själva delta i första deltävlingen utan startar upp i Karlshamn.

Annars har Hällekis fått strålande reklam genom team Tincas gigantiska öring (15,8 kg) från lördagens fiske. Denna tävling har nästan alltid det bästa fisket och högsta deltagarantalet av årets alla deltävlingar. Några har uttalat sig om att fisket blivit sämre efter den ökade nätläggningen. Tävlingen här är en bra måttstock om det ligger någon sanning i det.

Det skall bli mycket intressant hur alla nybildade team klarar sig i premiären. Även om vi inte deltar själva, får vi mycket snabba rapporter från flera av teamen och kan därför ge er resultat och nyheter löpande under tävlandet.

Rankinglistan uppdaterar vi först efter Hällekis, då vi också har den slutgiltiga deltagarlistan.

Av STEFAN WEGNELIUS, Regal Sportfiske | 08-710 80 00 | e-post: 

NYHETER | FISKE-BUTIKEN | RAPPORT STHLM | FISKE-TIPS | FISKE-TÄVLINGAR | E-POST |
 

COPYRIGHT: Regal Sportfiske. All form av kopiering förbjuden, alla rättigheter förbehållna...

 

To top of pageRegal Sportfiske. Box 27 143 01 Vårby. Besök: Hamnv. 3.
Ring oss på Telefon: 08-710 80 00. Telefax: 08-710 68 68.
Sänd e-post till Regal Sportfiske: sportfiske@regalmarin.se